Šport
2716 ogledov

Nurmagomedov šokiral svet: "Obljubil sem mami ..."

Habib Nurmagomedov Reševalni pas/Twitter
Dogodek UFC 254 je imel nepričakovan zaključek.

Ruski borec v mešanih borilnih veščinah Habib Nurmagomedov je sinoči v Abu Dabiju v dvoboju z Američanom Justinom Gaethjejem ubranil naslov svetovnega prvaka UFC v lahki kategoriji, takoj nato pa najavil konec uspešne kariere.

nurmagomedov Velika prevara? Šport Kontroverzno tehtanje povsem golega Nurmagomedova

Dvaintridesetletni Nurmagomedov je naslov, dosegel je že 29. zmago v karieri in ostaja neporažen, posvetil nedavno umrlemu očetu.

Takoj nato je na tekmi v Združenih arabskih emiratih dodal, da je bila to njegova zadnja borba in da bo končal kariero, kot je to obljubil materi.

"Ko so me z UFC poklicali za dvoboj z Justinom Gaethjejem, sem se o tem pogovoril z mamo. Ni vedela, kako se bom boril brez očeta, a obljubil sem ji, da bo to moja zadnja borba. In če dam besedo, jo držim," je dejal ruski zmagovalec po rodu iz Dagestana na severu Kavkaza.

Nurmagomedov je prvi ruski prvak serije UFC, med drugim pa je pri branjenju svojega naslova dobil tudi dvoboj z legendarnim Ircem Conorjem McGregorjem.

Abdulmanap Nurmagomedov, oče in trener Habiba, je umrl 3. julija letos za posledicami koronavirusne bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice