Šport
957 ogledov

Še ena kontroverzna odločitev, Masvidal ostal zgolj pri besedah

Kamaru Usman Jorge Masvidal Reševalni pas/Twitter Kamaru Usman je premagal Jorgeja Masvidala.
V Abu Dabiju se je odvil dogodek UFC 251. Videli smo nekaj odmevnih dvobojev, ki so navdušili ljubitelje mešanih borilnih veščin.

Glavni dvoboj večera se je odvil v velterski kategoriji, kjer je Kamaru Usman po točkah suvereno premagal Jorgeja Masvidala. Aktualni prvak je tako ubranil šampionski pas in z 12. zaporedno zmago v UFC izenačil rekord legendarnega Kanadčana Georgesa St-Pierra.

Masvidal, ki se je med glavne izzivalce prebil v zadnjem letu, je dvoboj proti Nigerijcu sprejel le šest dni pred izvedbo, potem ko je za covidom-19 zbolel Brazilec Gilbert Burns.

Američan kubanskih korenin je pred dvobojem zatrjeval, da bo "krstil" Usmana, s čimer je napovedoval nokavt. A Usman je dominiral v vseh rundah in s svojimi rokoborskimi veščinami povsem onemogočil tekmeca.

Gina Carano Prehudo za Instagram Šport Legendarna športnica ter filmska igralka objavila sliko golih prsi

Alexander Volkanovski Max Holloway | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po točkah je v peresno lahki kategoriji slavil tudi Avstralec Alexander Volkanovski proti Maxu Hollowayu. Mož s Havajev je tako še drugič zapored izgubil proti Volkanovskemu, tudi tokrat z deljeno odločitvijo.

Mnogi, tudi predsednik UFC Dana White, so se po dvoboju pritoževali nad odločitvijo sodnikov, podobno pa je bilo že po prvem obračunu omenjenih tekmecev.

Dana White "Govoriš sranje ..." Šport "Hej, bedak, kje je nokavt?"

Jose Aldo Petr Yan | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Prestol je v bantamski kategoriji ubranil Petr Yan, s tehničnim nokavtom v peti rundi je ugnal veterana in povratnika v kletko Joséja Alda. 

Rus je bil boljši skozi večino dvoboja in Brazilca dotolkel v zadnjem delu borbe, ko ga je spravil na tla in mu delil močne udarce.

conor mcgregor Slovo prvaka Šport "Vojna" med šefom UFC-ja in McGregorjem: "Sam si si kriv!"

Jessica Andrade Rose Namajunas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Veliko pozornosti je požel tudi ponovljen obračun med Američanko Rose Namajunas in Brazilko Jéssico Andrade v slamnati kategoriji.

Namajunasova se je Andradejevi oddolžila za poraz in jo premagala po točkah, tudi ona je, tako kot Volkanovski, slavila z deljeno odločitvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice