Šport
4442 ogledov

"Vojna" med šefom UFC-ja in McGregorjem: "Sam si si kriv!"

conor mcgregor Instagram
Prvi mož organizacije UFC se je odzval na očitke Conorja McGregorja, ki je pred dnevi še tretjič napovedal svojo upokojitev.

Conor McGregor je med razlogi za upokojitev, njegovo tretjo v zadnjih štirih letih, navedel nezmožnost organzicije za izpeljavo nekaterih obračunov v času pandemije koronavirusa, obenem pa je vodstvu na čelu s predsednikom Dano Whiteom, s katerim imata precej turbulenten odnos, vprašanje pa je, ali so njuna obračunavanja pristna ali zgolj marketinški trik, očital, da ne upoštevajo njegovih predlogov. McGregorja je najbolj zmotilo, ker mu niso omogočili dvoboja z Justinom Gaethjejem.

conor mcgregor Konec je Šport "Boli me ku**c! Dovolj imam!"

Predsednik UFC-ja mu je zdaj vrnil udarec in dejal, da se je McGregor v tem položaju znašel po lastni krivdi.

Gaethje je namreč aktualni prvi kandidat za dvoboj z doslej neporaženim Habibom Nurmagomedovim, potem ko je v začetku maja premagal Tonyja Fergusona. Ta bi se moral sicer pomeriti z Nurmagomedovim, a je aktualni prvak udeležbo odpovedal zaradi izbruha koronavirusa.

Dana White | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
White je dvoboj s Fergusonom najprej ponudil McGregorju, a ga je ta zavrnil, zato je tik pred zdajci vskočil Gaethje, ki se bo imel zdaj priložnost potegovati za naslov nespornega prvaka.

"McGregor se želi boriti z Gaethjejem. Gaethje si je pravkar prislužil dvoboj s Habibom," je za ESPN pojasnil White. "Premagal je Tonyja Fegusona. Conor je imel priložnost, da bi postal zamenjava v primeru, če bi Habib ali Tony odpovedala. Dejal je, da on že ne bo zamenjava. Če bi sprejel dvoboj, bi bil lahko zdaj on v tem položaju. Ker tega ni storil, je priložnost dobil Gaethje," je dodal.

Dobrodošli na "otok borbe"

Organizacija UFC se bo poleti začasno nastanila na otoku Yas v Abu Dabiju, kjer bo na sporedu paleta dvobojev. Kot glavni razlog, da bo na tako imenovanem "otoku borbe" več dvobojev hkrati, je White za ESPN navedel, da želijo "mednarodnim borcem čim bolj omiliti glavobol zaradi omejitve potovanj v luči koronavirusa."

White je napovedal, da bodo na otoku Yas 11., 15., 18. in 25. julija štirje dvoboji za različne šampionske naslove; prvi zunaj ZDA po koronavirusnem premoru.

Borci UFC bodo prebivali v tako imenovani "varni zoni", do katere bodo imeli vstop zgolj tekmovalci, trenerji in osebje UFC.

"Že zdaj gremo na otok Yas, da bomo skušali urediti potovanje borcem z različnih koncev sveta. In res imamo globalno tekmovanje, tako da ne želim le organizirati dvobojev z ameriškimi borci, jih bom preveč izmučil," je dejal White za ESPN.

Borci bodo lahko trenirali v oktagonu, ki so ga postavili na plaži, je še povedal šef UFC.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice