Šport
2706 ogledov

Še ena bomba: štiri borbe skupaj trajale manj kot tri minute!

Francis Ngannou Profimedia Francis Ngannou.
V noči s sobote na nedeljo po srednjeevropskem času se je v Jacksonvillu odvil UFC 249.

Največje pozornosti je bil deležen dvoboj za svetovnega prvaka lahke kategorije, v katerem je Američan Justin Gaethje malce presenetljivo ugnal rojaka Tonyja Fergusona. Gaethje je dominiral skozi večino borbe in slavil po tehničnem nokavtu v peti rundi.

Dana White UFC UFC Šport Mogočni šef je moral požreti besedo

Zanimivo je bilo v težki kategoriji, kjer je svoj zmagoslavni pohod nadaljeval Francis Ngannou. Kamerunec je še četrtič zapored zmagal z nokavtom v prvi rundi, tokrat je bil njegova žrtev Surinamec Jairzinho Rozenstruik.

Vsega je bilo konec po zgolj 20 sekundah, ko je dotlej nepremagani Rozenstruik obležal na ograji po levem krošeju rušilnega 33-letnega Afričana.

Slednji je za zadnje štiri dvoboje potreboval po 45 sekund, 26 sekund, 71 sekund in že omenjenih 20 sekund proti Rozenstruiku. Skupno je v poslednjih štirih borbah v kletki tako preživel le dve minuti in 42 sekund.

S sobotno zmago je Ngannou postal prvi izzivalec za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, tega trenutno drži Stipe Miočić.

mike tyson 'Zrušil' Instagram Šport Neverjeten posnetek uničujočih udarcev 53-letnega Tysona

Odvil se je tudi dvoboj v bantamski kategoriji, nekdanji olimpijski prvak v rokoborbi Henry Cejudo je ubranil šampionski pas proti Dominicku Cruzu. Takoj po zmagi pa je Cejudo napovedal slovo od tekmovalne kariere.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice