Šport
658 ogledov

Mogočni šef je moral požreti besedo

Dana White UFC Profimedia
Franšiza UFC vendarle ne bo izpeljala borb na izolirani lokaciji.

Športne organizacije iščejo načine za ponoven zagon aktivnosti, nekatere so pri tem bolj odločne od drugih. Eden bolj angažiranih je predsednik franšize UFC - Dana White.

UFC je bila zaradi novega koronavirusa primorana v odpoved treh dogodkov, White pa je pred dnevi razkril, da naj bi se naslednje tekmovanje odvilo že čez nekaj dni - 18. aprila. Kje naj bi borbe potekale, ni želel razkriti, je pa obelodanil tip prizorišča. Kot je dejal, naj bi se vse skupaj odvilo na zasebni lokaciji.

Dana White "Vsak teden!" Šport Kontroverzni šef "dan ali dva" pred realizacijo nore ideje

Sprva je sicer govoril o privatnem otoku, ob odpovedi dogodka pa razkril, da je imel v načrtu izpraznjeno dvorano v hotelskem kompleksu Tachi Palace v kalifornijskem Lemooru, 60 kilometrov južno od Fresna. Gre za zasebno zemljo v lasti indijanske skupnosti Santa Rosa iz plemena Tachi Yokut. Kot plemenska posest ni podvržena kalifornijskim ukrepom za zajezitev koronavirusa.

Tachi Palace Santa Rosa | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Od 18. aprila bo UFC spet v polnem teku," je White v ponedeljek povedal za TMZ in dodal, da je le še "dan ali dva" oddaljen od dokončnega dogovora. A White, glasen podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je že večkrat razburkal javnost s takšnimi ali drugačnimi izjavami in potezami, se je tokrat moral ukloniti. 

Dogodek UFC 249, napovedan za 18. april, se ne bo zgodil. Pri tem je imel glavno besedo ESPN, medijski partner UFC, in matična družba ogromne športne mreže - Disney.

"Bili smo pripravljeni, toda Disney in ESPN sta me prosila, da se umaknemo (od projekta, op. a.)," je za AP potrdil White. "Spoštujem partnerstvo z njima in tako sem prestavil dogodek," je dodal šef UFC. Pojasnil je, da je "dobil klic z najvišje ravni Disneya in najvišje ravni mreže ESPN." 

conor mcgregor Izjava Šport "McGregor je kot ku..., ki je prestara za svoj posel"

Na dogodku UFC 249 bi se moral proti Tonyju Fergusonu boriti šampion Habib Nurmagomedov, a je zaradi karantene v Rusiji odpovedal nastop, nadomestil ga je Justin Gaethje. Med drugim sta bila načrtovana tudi obračuna Rose Namajunas - Jessica Andrade in Francis Ngannou - Jairzinho Rozenstruik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice