Šport
1097 ogledov

Habib pod plazom kritik, odgovor pa: "Postavite se v moje čevlje!"

Habib Nurmagomedov
Težko pričakovanega obračuna med Habibom Nurmagomedovim in Tonyjem Fergusonom za naslov UFC prvaka v lahki kategoriji vendarle ne bo.

Zvezdnika mešanih borilnih veščin bi se morala za šampionski pas lahke kategorije pomeriti 18. aprila na dogodku UFC 249 v New Yorku, vendar dvoboja ne bo, je prvi prek družbenih omrežij potrdil neporaženi prvak Habib Nurmagomedov.

To bo že peta prestavitev obračuna s Tonyjem Fergusonom, ki je odpoved izkoristil za oster napad na svojega nasprotnika.

Usoda UFC spektakla je za zdaj še v zraku, predsednik tekmovanja Dana White je namreč potrdil, da bi lahko UFC 249 izvedli na drugi lokaciji, in to kljub temu, da so ostali brez osrednjega dogodka večera.

"Ko berem komentarje o mojem obračunu, imam občutek, da je cel svet v karanteni, vlade in številni zvezdniki pozivajo ljudi, naj upoštevajo varnostna določila, ostanejo v karanteni in pomagajo zajeziti širjenje bolezni, samo Habib bi moral ravnati samovoljno in poleteti na drug konec sveta zavoljo dvoboja? Razumem vaše stališče in verjemite, da sem razočaran bolj kot vsi vi, vendar to ni v moji moči. Največje države in največja podjetja so šokirana nad dogodki, situacija pa se nepredvidljivo spreminja iz dneva v dan. Toda Habib bi se moral boriti? Ali to želite povedati? Postavite se v moje čevlje" se je na kritike odzval 31-letnik, ki se še vedno ponaša s popolnim izkupičkom v oktagonu (28-0).

habib nurmagomedov | Avtor: Epa Epa

Nurmagomedov se je na dvoboj pripravljal v ZDA, od koder je pred dnevi poletel v Abu Dabi in se nato vrnil v domovino. Ferguson mu je že očital, da bi se lahko vrnil v ZDA, vendar tega ni storil, ker se v resnici ne želi pomeriti z njim. "Habib je vedel, da se ne bo boril. Pobegnil je," je prepričan Ferguson in si nato privoščil še Conorja McGregorja.

"Habib in Conor bežita z repom med nogami kot kakšen pes. Oba sta navadni pi*ki. Habib je reva. Povedal sem mu, da bom z njim pobrisal tla, zato se je raje pobral stran. Ali Habib ali Conor, meni je vseno, pripravljen sem, da nekoga prebutam," je o možnosti dvoboja z drugim nasprotnikom povedal Ferguson. 

"Habib bi se iz Abu Dabija lahko vrnil v ZDA, še preden so zaprli meje v Rusiji. Raje se je vrnil v Dagestan. Strah ga je. Zbežal je. Morali bi mu odvzeti naslov," je prepričan 36-letnik (25-3).

Joanna Jędrzejczyk Preobrazba Šport Tako po tednih okrevanja izgleda UFC borka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Staying home in quarantine and reading the reaction of people to the situation around my fight, it turns out that the whole world should be in quarantine, governments of all countries, famous people around the world urge people to follow all safety requirements in order to limit the spread of the disease, to save people, and Khabib is the only one relieved of all obligations and must demonstrate free will and train flying around the world, for the sake of fight? - I understand everything and I’m definitely upset more than you to cancel the fight, probably like all others, I had many plans after the fight, but I can’t control it all. The greatest countries and the largest companies of our time are shocked by what is happening, every day the situation changes unpredictably. But Khabib still has to fight, is that what you saying? - Take care of yourself and put yourself in my shoes. - 📍 Сижу дома на карантине и читаю реакцию людей на ситуацию вокруг моего боя, получается весь мир должен сидеть на карантине, правительства всех стран и известные люди всего мира призывают людей соблюдать требования безопасности, чтоб ограничить распространение болезни ради спасения людей, а Хабиб, освобождён от всех обязательств и должен демонстрировать свободу воли и тренироваться летая по всему миру рискуя своей жизнью ради боя ? - Я все понимаю и точно не меньше вас расстроен отменой боя, наверно у меня , как и у всех других, было много планов после боя, но я не в силах контролировать все это. Сверх державы и крупнейшие компании нашего времени в шоке от того, что происходит, каждый день ситуация меняется непредсказуемо. Но Хабиб все равно должен драться, так получается? - Берегите себя и поставьте себя на мое место.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.