Šport
17798 ogledov

Vsega je bilo konec po nekaj sekundah

conor mcgregor
1/5
Profimedia
Vrhunec dogodka UFC 246 je trajal manj kot minuto.

Conor "Zloglasni" McGregor, nekdanji UFC prvak v peresni in lahki kategoriji, se je zmagoslavno vrnil v oktagon.

Sinoči je v Las Vegasu na težko pričakovanem dogodku UFC 246 s tehničnim nokavtom premagal Donalda Cerroneja.

Dvoboja je bilo konec po samo 40 sekundah.

conor mcgregor | Avtor: Profimedia Profimedia

McGregor, ki je vpisal 22. zmago v karieri (22-4), se je v kletki boril prvič po porazu proti Habibu Nurmagomedovu pred več kot letom dni. Pred tem je nazadnje slavil 12. novembra 2016, ko je na UFC 205 prav tako s tehničnim nokavtom premagal Eddieja Alvareza.

Vmes si je privoščil tudi izlet v boksarski ring, kjer je kljub porazu proti Floydu Mayweatherju zaslužil ogromne vsote denarja in se celo spogledoval z upokojitvijo, neudarno tudi zato, ker mu je Dana White odrekel lastniški delež v UFC, a je Irec nato popustil.

Po enoletni odsotnosti in obilici težav z zakonom, kar je načelo njegovo javno podobo, se je McGregor posvetil treningu, izklesal svoje telo in napovedal zmagoslavno vrnitev, kar mu je sinoči tudi uspelo. V letu 2020 naj bi še dvakrat stopil v oktagon. "Odnesel sem jo brez praske. V dobri formi sem. Pripravljen sem na kateregakoli gobezdača. Sploh ni pomembno. Nazaj sem, pripravljen na vse," je samozavestno vpil v mikrofon.

Cerrone je utrpel 14. poraz v karieri (36-14) in tretjega zapored. "Kavboju" se pred obračunom ni pripisovalo prav veliko možnosti za zmago, saj so si bili poznavalci enotni, da si je McGregor za vrnitev izbral razmeroma lahkega nasprotnika. Zanj se je zavzel celo predsednik UFC-ja Dana White, ki je dejal, da bi si 36-letni Američan, sicer znan po tem, da se ne znajde najbolje proti levičarjem, zaslužil več spoštovanja.

Sinočnji dvoboj v Las Vegasu je minil tako hitro, da Cerrone sploh ni imel časa narediti napake. Irec mu je nemudoma prizadejal močan udarec z levico, nakar je "Kavboj" že zakrvavel. Poskušal se je ubraniti, a je sledila nova toča udarcev, najprej z brco v glavo, po kateri je Cerrone kmalu pristal na tleh, kjer je nato McGregor po njem udrihal toliko časa, da je sodnik dvoboj prekinil.

conor mcgregor | Avtor: Profimedia Profimedia

"Danes sem spisal zgodovino. Postal sem prvi borec z zmagami v peresni, lahki in velterski kategoriji. Donald je rekorder po številu nokavtov z brco v glavo, zato sem zelo vesel, da sem ga na tla spravil prav s tem udarcem," se je pohvalil McGregor, ki se je s to zmago pomaknil korak bližje povratnemu obračunu z Nurmagomedovim, s katerim imata naporavnane račune.

Habib Nurmagomedov  conor mcgregor Uf, peče! Šport Ko bo to slišal McGregor, bo ponorel! Habib z brutalno provokacijo ponižal Irca Habib Nurmagomedov Hladen tuš Šport "Conor je idiot. Ne ukvarjamo se z idioti!"

Komentarjev 1
  • maresem 10:32 19.januar 2020.

    A to koga sploh zqanima kaj počnejo debilni kreteni z iq majmuna?!