Šport
1719 ogledov

Neverjeten posnetek uničujočih udarcev 53-letnega Tysona

mike tyson Reševalni pas/Twitter
Zlovešči Mike Tyson se pripravlja za vrnitev v ring, njegove priprave pa so v polnem teku.

"Želeni Mike", znan tudi kot "the baddest man of the planet", se pri 53 letih pripravlja za vrnitev v boksarski ring, kjer naj bi odboksal nekaj rund v dobrodelne namene.

mike tyson Tyson Šport Železni Mike se vrača v ring

Nekdanji svetovni prvak teže kategorije je s svojimi sledilci delil nekajsekundni posnetek priprav, na katerem je navdušil s hitrostjo, močjo in eksplozivnostjo.

Posnetek njegovega sparinga si je v samo desetih urah ogledalo več kot pet milijonov ljudi, številka pa še naprej vztrajno narašča. Če kaj, potem so Tysonovi udarci dokaz, da bi bilo podcenjevanje boksarskega šampiona tudi 17 let po njegovi zadnji profesionalni zmagi velika napaka.

"Poredni fant za vedno," je posnetku pripisal eden najboljših in najbolj zastrašujočih boksarjev vse časov.

Tyson je v ringu blestel od malih nog in si pri rosnih 20 letih pokoril boksarski svet. Leta 1986 je postal najmlajši svetovni prvak v boksarski zgodovini. Nasprotnike je lomil kot za stavo in si že v rani mladosti pridobil vzdevek "The Baddest Man on the Planet". Prvi poraz je doživel šele po 37 zaporednih zmag. V karieri je dobil 50 od skupno 58 dvobojev, od tega kar 44 z nokavtom.

Leta 1992, ko jo je bil na vrhuncu svojih moči, je bil obsojen na zaporno kazen zaradi posilstva. Za zapahi je preživel tri leta. Po vrnitvi na prostost je bil željan dokazovanja v ringu, vendar stare slave ni več ponovil.

V karieri je zaslužil več kot 350 milijonov dolarjev, a je moral pred leti razglasiti bankrot. Velik del profesionalne športne poti je bil odvisen od kokaina, redno pa je užival tudi marihuano, katere zagovornik je še danes.

Komentarjev 4
  • OMER 12:54 03.maj 2020.

    UBIJE VSAKEGA,TO SE VIDI TAKOJ IN TKO BO TUDI BILO.SAMO ME ZANIMA KOGA BO DOBIL,KER SEM PREPRIČAN,DA NOBEN,KI JE NA VRHU,NEBO SPREJEL BORBE,VSI SE GA BOJIJO. ONI ITAK TRDIJO,DA UPAJO.A JAZ VEM ,DA NI BORCA,KI SE GA NE BOJI. VPRAŠANJE ...prikaži več JE ČO BO DO BORBE SPLOH PRIŠLO. TYSON JE VELIKO SRCE.♥️

  • geronimo 22:31 02.maj 2020.

    in najbrž, če pogledaš lepoto, kako se premika, je najbrž najboljši od vseh. šus, pa tudi ima, to vemo vsi.

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 13:37 02.maj 2020.

    Naj mu dajo nagobčnik!