Šport
1002 ogledov

Železni Mike ima na mizi 20 milijonov... za dvoboj brez rokavic!

mike tyson Epa
Napovedan povratek enega najboljših boksarjev vseh časov je vzbudil ogromno zanimanja v svetu borilnih veščin.

Na naslov nekdanjega svetovnega prvaka težke kategorije Mika Tysona dežujejo ponudbe za nastop pod okriljem katere od večjih organizacij za borilne veščine. 53-letni Železni Mike, nekoč znan kot najbolj zastrašujoč borec na planetu, bi lahko z enim dvobojem zaslužil tudi 20 milijonov dolarjev.

Nekdanji šampion, čigar kariero so pretresali številni incidenti, od obsodbe zaradi posiltva do težav s prepovedanimi substancami, je v karieri zaslužil več kot 350 milijonov dolarjev, a je moral pred leti razglasiti bankrot. V zgodovino se je t.i. "the baddest man on the planet" zapisal tudi s tem, da je v ringu odgriznil del ušesa Evanderja Holyfielda.

Vse to je danes zgodovina. Tyson se trenutno pripravlja za vrnitev svet boksa, kjer namerava odboksati nekaj dvobojev v dobrodelne namene. Čeprav naj bi se v ring vračal zaradi človekoljubja, se mu obenem odpirajo možnosti za velik zaslužek. 

David Feldman, predsednik Bare Knuckle Fight Championship, kjer se borci merijo brez rokavic, je Tysonu pripravljen plačati 20 milijonov dolarjev za nastop pod okriljem njegove organizacije. Tyson lahko sam izbere svojega nasprotnika.

"Ponudili smo mu 20 milijonov, obenem pa smo pripravljeni tudi na druge možnosti sodelovanja. Njegov posnetek priprav in  želja za sodelovanje v ekshibiciji nas je navdihnila, da navežemo stik in posredujemo našo ponudbo," je povedal Feldman.

Priprave za Tysonovo vrnitev so že nekaj časa v polnem teku, na spletu pa se je pojavil tudi posnetek, ki dokazuje, da 53-letnik tudi 14 let po upokojitvi ni izgubil svoje ostrine.

mike tyson 'Zrušil' Instagram Šport Neverjeten posnetek uničujočih udarcev 53-letnega Tysona

Med možnimi nasprotniki se omenja nekdanji svetovni prvak težke kategorije, 48-letni Shannon Briggs, ki se je nedavno pridružil seznamu borcev organizacije BKFC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice