Šport
1377 ogledov

Junaška športnica v času korone postala medicinska sestra

Kim Clavel Reševalni pas/Twitter
Kanadska športnica v borbi s smrtonosnim virusom tvega svoje zdravje in celo življenje.

Na roke si je namesto boksarskih potegnila zaščitne rokavice, namesto ščitnika za zobe si je nadela zaščitno masko, športno obleko pa je zamenjala z medicinsko... In se lotila najtežje borbe kariere.

Govora je o kanadski boksarki Kim Clavel, ki je v dosedanji zavidljivi karieri zmagala vseh svojih 11 profesionalnih borb. Zdaj pa se je odločila, da se odzove klicu domovine ter ji pomaga v spopadu z grozljivim koronavirusom.

Kim Clavel | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Številne bolnišnice po celem svetu se namreč spopadajo s težavo pomanjkanja kvalificiranega zdravniškega osebja. Številni zdravniški uslužbenci tako neprestano delajo od zore do mraka, ker jih preprosto nima kdo zamenjati. No, zdravniško osebje v Kanadi je prejelo pomembno okrepitev.

Kim je namreč končala šolo za medicinsko sestro in ima tudi že določene delovne izkušnje s tega področja. Zaradi svoje športne kariere je nato bila prisiljena to vlogo postaviti na stranski tir, zdaj v času koronavirusa, ko športni svet stoji, pa se je ponudila eni izmed kanadskih bolnišnic, da ji priskoči na pomoč, katero so seveda z veseljem sprejeli.

Kim Clavel | Avtor: Instagram Instagram
"Nisem prestrašena. Zavedam se, kako veliko je tveganje, toda vseeno se ne bojim. Želim pomagati ljudem, ne razmišljam zgolj o sebi. Sledim pravilom, se primerno ščitim, predvsem pa želim zaščititi druge ljudi," je svoje poslanstvo opisala Clavel.

"Imela sem izbiro. Lahko bi ostala doma, ne počela ničesar ter čakala na državni denar. Toda imam vsa potrebna dovoljenja, tako da sem se odločila pomagati drugim ljudem. Imam občutek, da lahko napravim razliko," je zaključila Clavel.

Kanadčanka je tako v teh težkih časih pokazala resnično veliko srce, saj se zaveda tveganja, da se lahko tako še dosti prej tudi sama okuži ter ogrozi svojo izjemno športno kariero, ali celo življenje. Toda sama o tem ne razmišlja. Njena glavna misija je pomagati drugim ljudem. Prava junakinja!

V Kanadi je sicer do sedaj okuženih približno 27.000 ljudi.

Komentarjev 2
  • Avatar Markiolenna
    Markiolenna 00:53 16.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • micktore 21:58 15.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice