Šport
4134 ogledov

Šokantne obtožbe na Furyjev račun, kariera visi na nitki

tyson fury Epa
Kariera novopečenega svetovnega prvaka težke kategorije po verziji WBC je v luči novih razkritij pod velikim vprašajem.

V britanskih medijih so zaokrožile informacije o resnih obtožbah na račun Tysona Furyja, ki se nanašajo na njegov pozitiven dopinški test iz leta 2015.

Martin Carefoot, kmet iz Prestona, trdi, da je britanskim dopinškim organom navedel lažne informacije o potencialnem izvoru prepovedanih snovi, ki so jih odkrili v Furyjevem vzorcu.

Samooklicani "Kralj Ciganov", ki se je z zmago nad Deontayjem Wilderjem vrnil na prestol težke boksarske kategorije, je bil pred petimi leti pozitiven na nadrolon, a je kategorično zavrnil vse obtožbe o uporabi dopinga.

Sporni vzorec je bil odvzet februarja 2015 oziroma devet mesecev pred njegovo odmevno zmago nad Ukrajincem Vladimirjem Kličkom.

Obtožbe so luč sveta ugledala šele junija 2016, kar je bilo sedem mesecev po zmagi nad Kličkom.

Fury je vseskozi zatrjeval, da je prepovedana snov v njegovo telo zašla s tem, ko je užival nekastriranega divjega merjasca. Kot alternativo je navedel tudi uživanje neustreznih prehranskih dopolnil. Tri mesece kasneje so v njegovem vzorcu odkrili še sledove kokaina, zaradi česar ga je doletela dvoletna prepoved nastopanja.

carefoot | Avtor: Daily Mail Daily Mail
Zdaj se je Fury znašel v novih težavah, saj je Carefoot, ki je pred petimi leti podpisal izjavo, da je boksarju dostavil divjega merjasca, svoje navedbe preklical, za nameček pa je razkril, da mu je bilo v zameno ponujenih 25.000 funtov nagrade, vendar denarja ni nikoli prejel. 

Njegove besede so pod drobnogled vzeli britanski protidopinški organi. "Vedno bomo pregledali vse potencialne dokaze v zvezi z morebitnimi kršitvami in opravili ustrezne preiskave. Če ima kdorkoli kakršnekoli relevantne informacije, naj nas prosim kontaktira," so spročili z UKAD.

Carefoot trdi, da ga je leta novembra 2016 na njegovi kmetiji obiskal prijatelj, ki je poznal nekoga iz Furjevega ožjega kroga. Kot je povedal za Daily Mail, so ga prosili, če bi lahko preiskovalcem posredoval lažne informacije o dobavi divjega merjasca Furyju in njegovemu bratrancu Hughieju, ki je bil prav tako pozitiven na nadrolon.

"Nikoli nisem imel v lasti divjega merjasca. Nikoli ga nisem ubil. Ko so stvari postale resne, so mi obljubili plačilo. Sodeloval sem, ker sem mislil, da bom dobil 25 tisočakov," je povedal Carefoot in dodal, da denarja ni nikoli dočakal.

Če se bodo obtožbe izkazale za resnične, Furyju grozi tudi do osemletna prepoved nastopanja, kar bi zagotovo pomenilo konec njegove kariere.

tyson fury | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • maresem 13:37 16.marec 2020.

    Pa kaj koga v teh trenutkih zanima o teh izmečkih.

Sorodne novice