Šport
4768 ogledov

Takšnega izgovora za poraz še niste slišali

Deontay Wilder Profimedia
Nekdanji prvak je na bizaren način obrazložil izgubo naslova v težki kategoriji.

V soboto je Tyson Fury v Las Vegasu s tehničnim nokavtom v sedmi rundi premagal Deontaya Wilderja in mu vzel šampionski pas.

Evropejec je bil boljši skozi celoten dvoboj, Wilderja je dvakrat spravil na tla. S pritiskanjem na tekmeca, ki slovi po atomski desnici, je Fury povsem dominiral in pokazal, da je tehnično in taktično precej bolj dovršen borec.

Američan, ki je doživel prvi poraz v profesionalni karieri, je po dvoboju našel precej izgovorov za neuspeh. Eden najbolj bizarnih je bil povezan z njegovim kostumom. Wilder je v dvorano namreč prišel v težki črni opravi. Prav ta kos garderobe, in ne Furyjeve udarce, je okrivil za to, da ga noge med dvobojem niso povsem ubogale.

Tyson Fury : Deontaye Wilder Video Šport Posnetek šokiral svet! Fury med dvobojem z Wilderja lizal nasprotnikovo kri

"Fury me niti ni preveč poškodoval. Kostum je bil pretežak. Zaradi tega nisem dobro čutil svojih nog vse od začetka borbe," je dejal "Bronze Bomber". Ta je opravo nosil v čast meseca črnske zgodovine, ki ga v ZDA praznujejo februarja.

Deontay Wilder | Avtor: Epa Epa

"Dal sem vse od sebe. Vsi vedo, da sem bojevnik. Toda nisem čutil nog in vem, da je bilo to zaradi kostuma. Oblekel sem ga dan pred dvobojem in nisem dobil občutka, da je tako težak. Z baterijami in čelado je skupno tehtal okrog 20 kilogramov," je pojasnil boksar iz Alabame.

Dvoboj je bil zaključen v sedmi rundi, ko je iz Wilderjevega kota v ring priletela bela brisača kot znak predaje. 34-letnik se ni strinjal z odločitvijo svojih trenerjev, čeprav ga je Fury že povsem zdelal. Wilder je za Yahoo Sport dejal, da zato razmišlja o spremembi trenerja.

Tyson Fury Deontay Wilder bela brisača | Avtor: Epa Epa

"Že dolgo nazaj smo se pogovarjali o tem in prišli do zaključka, da nikoli ne bomo vrgli bele brisače. To je stvar principa. Jaz sem borec, športnik, vodja. Hočem se bojevati," je razkril Američan.

Wilder v bolnišnici Šport Izjemne vsote, toliko denarja sta pobrala Fury in Wilder

Wilder je medtem že aktiviral klavzulo v pogodbi, ki mu omogoča še en dvoboj proti Furyju. Tekmeca se bosta tako predvidoma srečala še tretjič, potem ko je bil v prvem dvoboju izid neodločen.

Fury in Wilder II Šport Eden največjih povratkov v zgodovini dokončan z knockoutom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.