Šport
428 ogledov

Uspel dogovor! Na sporedu eden najtežje pričakovanih dvobojev vseh časov!

Anthony Joshua vs Tyson Fury Reševalni pas/Twitter
Ljubiteljem boksa se obeta pravi spektakel, saj naj bi bilo skorajda vse dogovorjeno za enega najtežje pričakovanih boksarskih obračunov v zgodovini. Končno si bosta nasproti stala Joshua in Fury!

Anthony Joshua in Tyson Fury sta dva najboljša supertežka kategornika na svetu ter najboljše, kar nam trenutno boks lahko ponudi. Že dalj časa obstaja velika želja vseh ljubiteljev tega športa, da bi se omenjena dvojica končno pomerila v ringu, s čimer bi dobili absolutnega kralja boksa, ki bi tudi uspel združiti naslove po vseh kategorijah.

Če gre verjeti besedam Eddieja Hearna, najznamenitejšega boksarskega promotorja, nas ne deli več veliko od tako željenega spektakla. Fury in Joshua naj bi se namreč dogovorila kar za dve borbi.

"Napredujemo, a je še dosti tega za rešiti. Potrebno je izbrati lokacijo ter datum borbe. Je pa že dosežen dogovor glede finančnih podrobnosti," je začel Hearn ter dodal:

"Uradne pogodbe sicer še nismo podpisali, ker je treba še doreči določene stvari... To bo največja borba v zgodovini britanskega boksa. V naši generaciji tudi ne bomo doživeli večje, ne da se bolje od tega. Dva moška, zelo različna, ki se borita na povsem različna načina, ki sta prešla preko številnih preprek..." je dvoboj napovedal Hearn.

"Smo na zelo dobri poti. Oba sta pristala kar na dve medsebojni borbi. Toda dosti tega bo potrebno še doseči v vmesnem času. Toda krenili smo v pravi smeri," je zaključil znameniti promotor.

Eddie Hearn | Avtor: Epa Epa

Tyson Fury je sicer opravil svoj zadnji dvoboj februarja, ko je osvojil naslov po verziji WBC z zmago nad Deontayem Wilderjem, medtem ko se je Joshua v decembru maščeval Andyju Ruizu, od katerega je nazaj prevzel vse ostale naslove.

Pred tako težko pričakovanim spektaklom pa nas čakata še dva izjmena dvoboja, ko naj bi se oktobra ponovno pomerila Wilder in Fury, medtem ko Joshuo čaka še Bolgar Kubrat Pulev. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice