Šport
2238 ogledov

Tako zdaj boksa Mike Tyson

mike tyson EPA
Eden najboljših boksarjev v zgodovini, Američan Mike Tyson, je pri 53 letih vse bližje vrnitvi v ring.

Deset dni za tem, ko je objavil posnetek, v katerem je napovedal vrnitev v ring za dobrodelni dvoboj s štirimi rundami, je "železni Mike" objavil nov posnetek s treninga.

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji je še enkrat navdušil svoje zveste navijače ter pokazal hitro roke in moč udarca. "Vrnil sem se," je ob tem dejal Tyson, ki je pred dnevi pojasnil, da bi se boril za pomoč brezdomcem in ljudem, ki jih je, podobno kot njega, uničila droga.

Odkar je njegova namera prišla v javnost, Tyson prejema bogate ponudbe promotorjev. Predsednik Bare Knuckle Fighting Championshipa David Feldman je ponudil Tysonu 18,5 milijona evrov in mu dal možnost, da sam izbere tekmeca. Kot možna nasprotnika sta se pojavila novozelandska ragbijska zvezda Sonny Bill Williams ter oče boksarja Tysona Furyja, John Fury, ki je celo dodal, da je pripravljen umreti v ringu.

A največje zanimanje je izzvala najava boja starih tekmecev - Tysona in štiri leta starejšega Evanderja Holyfielda. Mnogi se še spomnijo njunega dvoboja iz leta 1997, ko je Tyson v drugi rundi odgriznil del uhlja, zaradi česar so morali prekiniti dvoboj. To je bil drugi njun dvoboj, prvega je sedem mesecev pred tem dobil Holyfield s tehničnim nokavtom v 11. rundi.

Holyfield je v karieri imel 57 borb, 44 jih je dobil, deset izgubil, dvakrat je remiziral, enkrat pa je bil boj prekinjen. Tyson je ring 50-krat zapustil kot zmagovalec, izgubil je šest dvobojev.

 

Komentarjev 2
  • OMER 17:15 12.maj 2020.

    SVAKA ČAST LEGENDA,VIDI SE AGRESIJA,BRZINA IN MOČ.UBIJ VSAKEGA POKAŽI KJE JIM JE MESTO,TO SO KLOVNI ZATE,ČEPRAV SI ŽE STAREC.TAJSON-LEĐEND BIL IN OSTAL.💪👍♥️

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:53 12.maj 2020.

    Tyson iz zač.90's bi te Joshue in Kličke razbil ko kante,ker ne bi dolgo prenašali njegove udarce.