Šport
8579 ogledov

Kontroverzna borba velikanov, "novi McGregor" ponižan

Stipe Miočić Daniel Cormier Reševalni pas/Twitter
V Las Vegasu se je odvil težko pričakovani dogodek UFC 252.

Glavni dvoboj večera se je odvil v težki kategoriji. Aktualni prvak Stipe Miočić je s soglasno odločitvijo sodnikov premagal izzivalca Daniela Cormiera, ki je že pred dvobojem napovedal, da se poslavlja od aktivne kariere.

Miočić je Cormiera premagal drugič zapored, potem ko je njun prvi dvoboj dobil zdaj že upokojeni borec. Za mnoge je borba odločala o tem, kdo je najboljši borec mešanih borilnih veščin vseh časov v težki katergoriji.

Dvoboj ni minil brez kontroverznosti. V tretji rundi je Miočić s prstom dregnil Cormiera v oko. Slednji se je pritožil pri sodniku, a brez uspeha. Po dvoboju je bilo Cormierjevo oko videti zelo grdo.

"Poglejte to. Saj ne vidim nič. Od takrat (od tretje runde, op. a.) nisem videl. Vse je črno," je v intervjuju po borbi dejal izkušeni Cormier, nekdanji prvak v težki in poltežki kategoriji.

Velja omeniti, da je bilo Cormierjevo oko načeto že v drugi rundi po enem od Miočićevih udarcev, poleg tega pa je borec hrvaških korenin tudi sam dobil prst v oko že v prvi rundi.

conor mcgregor Poletni užitki Šport McGregorja zasačili med vročo akcijo z dekletom

Veliko pozornosti je požel tudi dvoboj bantamske kategorije med Seanom O'Malleyem in Marlonom Vero. Glasni O'Malley, čigar obnašanje in imidž močno spominjata na Conorja McGregorja, je bil pred dvobojem prepričan v zmago, v nebo pa so ga dvigovali tudi nekateri mediji.

Toda Vera je pokazal, da bo moral O'Malley še malo počakati na večje uspehe v UFC. Že v prvi rundi ga je spravil na tla in nato s komolcem dokončal delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice