Toliko medalj Američani napovedujejo Sloveniji

Foto: Epa
Foto: Epa
Priznana ameriška agencija je, kot vedno, napovedala osvajalce olimpijskih kolajn.
Oglej si celoten članek

Olimpijske igre so pred vrati. Športniki z vsega sveta se z letom zamude že zbirajo v Tokiu, kjer bodo podelili 339 kompletov medalj v trinitridesetih različnih športih.

Sodelovalo bo več kot 11.000 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi močan slovenski kontingent. Slednji naj bi se domov vrnil z devetimi odličji, napovedujejo Američani.

Associated Press (AP), ki pred vsakimi olimpijskimi igrami skuša pravilno napovedati dobitnike vseh medalj, je tokrat Sloveniji pripisal eno zlato, tri srebrne in pet bronastih.

UCI Pogačar na prestolu, Roglič padel po dveh letih

Edino zlato naj bi osvojila dominantna športna plezalka Janja Garnbret. Srebro naj bi dobili kolesar Tadej Pogačar na cestni dirki, strelka Živa Dvoršak in metalec diska Kristjan Čeh. 

Bron naj bi osvojili kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, njegova kolegica Eva Terčelj, kajakaški dvojec Anja Osterman/Špela Ponomarenko Janić, kanuist Benjamin Savšek in judoistka Tina Trstenjak.

Med slovenske medaliste Američani niso dodali košarkarske reprezentance z Luko Dončićem. V igri pod obročema so prvo mesto pripisali ZDA, drugo Španiji, tretje pa Avstraliji.

Bo šel ali ne? Turki reagirali na govorice o Kokoškovu in Dončiću

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.