Toliko odstotkov možnosti pripisujejo Dončiću in Dragiću

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Redni del lige NBA se je prevesil v sklepno fazo, na obzorju je končnica.
Oglej si celoten članek

Še nekaj tednov nas loči od začetka play-offa v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, v končnici bosta po poškodbi Vlatka Čančarja od Slovencev zaigrala Luka Dončić in Goran Dragić.

"Vprašajte Steva" Generalni direktor razkril, kako je Dragić pristal v New Yorku

Dončićev Dallas je trenutno peti v zahodni konferenci, medtem ko se je Dragić pred kratkim pridružil moštvu Brooklyn Nets, ki je imelo pred začetkom sezone velike načrte.

Mrežice so po menjavi James Harden - Ben Simmons začele novo poglavje. Kyrie Irving bo po dvigu prepovedi nastopa necepljenih v zvezni državi New York lahko igral tudi na domačih tekmah, Kevin Durant še celi poškodbo. 

Kljub izjemni igralski zasedbi je specializirani portal Basketball Reference Brooklynu dal le minimalne možnosti za naslov prvaka. Priznana analitična spletna stran je Dragiću in druščini pripisala le 0,2 odstotka možnosti za takšen podvig.

Največji favoriti so lanski poraženci finala - Phoenix Suns. Slednji so najboljše moštvo letošnjega rednega dela, analitiki so jim dali kar 27,5 odstotka možnosti, da to potrdijo tudi v končnici.

Soncam sledijo Golden State Warriors (17,7%) in Utah Jazz (12,5%). Šele nato pride na vrsto prvo moštvo z Vzhoda, to so Boston Celtics (10,1%). Kelti so odlično formo ujeli šele v februarju.

Na seznamu so še Miami Heat (7,8%), Cleveland Cavaliers (7,0%) in Memphis Grizzlies (6,5%), aktualni prvaki Milwaukee Bucks so precej zadaj (2,8%). 

Za Jeleni najdemo Dallas (1,7%), minimalne možnosti se pripisujejo še Chicago Bulls, Toronto Raptors, Philadelphia 76ers, Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Atlanta Hawks in že omenjenim Nets.

Pravi burkež Ozvočeni Luka Dončić je neusahljiv vir zabave

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:52 24. Februar 2022.

    Soncam sledijo? Morda Soncem. Sunsom.

  • 12:04 24. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.