Toliko pri prestopu Ronalda zasluži njegov agent!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Biti agent najboljšega nogometaša na svetu je donosen posel. Nič ne tečeš, ne treniraš, toda vseeno zaslužiš kupe denarja.
Oglej si celoten članek

Jorge Mendes, agent izjemnega portugalskega nogometaša Cristiana Ronaldaje že sklepal posle z vodilnimi pri Juventusu, ko jim je prejšnji mesec prodal bočnega branilca Joaa Cancela za vsoto 40 milijonov evrov.

Prestop Juventus pripeljal 40-milijonsko okrepitev

Le nekaj tednov kasneje pa je torinski velikan Real Madridu poslal ponudbo 100 milijonov evrov za trenutno najboljšega nogometaša sveta, Cristiana Ronalda. Kraljevski klub je ponudbo sprejel. Poleg teh 100 milijonov, ki jih bo prejel Real Madrid, si bosta znesek 5 milijonov evrov med seboj razdelila bivša Portugalčeva kluba Sporting Lizbona ter Manchester United. Poleg tega pa bo svoj kolač dobil tudi Mendes, na čigar račun se bo prililo kar 12 milijonov evrov! Pa naj še kdo reče, da se ne splača biti nogometni agent.

Če dodamo k vsemu temu še Ronaldovo letno plačo, - petkratni osvajalec Zlate žoge se je s predsednikom Juventusa Andreo Agnellijem dogovoril za štiriletno pogodbo s tedensko plačo 565.000 evrov - ki znaša okoli 30 milijonov evrov, lahko ugotovimo, da bo znesek namenjen za Ronalda presegel 250 milijonov evrov. Še dobro, da izza Juventusa stoji močan sponzor, podjetje FIAT.

Ronaldo zapušča trikratne zaporedne prvake Evrope kot najboljši strelec kluba v zgodovini s 450 doseženimi goli v vseh tekmovanjih. Med svojim bivanjem v Madridu je dvakrat postal španski prvak, kar štirikrat pa je osvojil Ligo prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.