Šport > Nogomet
478 ogledov

Juventus pripeljal 40-milijonsko okrepitev

Cancelo Epa
Portugalski desni bočni branilec Joao Cancelo je za 40 milijonov evrov iz Valencie prestopil k Stari dami iz Torina

Juventus je predstavil še drugo letošnjo okrepitev. Po prihodu nekdanjega vezista Liverpoola Emreja Cana, ki je Staro damo okrepil kot prost igralec, je tokrat uprava torinskih črno-belih posegla globoko v denarnico in za portugalskega branilca Joaoa Cancela izkrcala 40 milijonov evrov.

Cancelo je že preteklo sezono preživel v Italiji, kjer je v Serii A nosil dres milanskega Interja, kateremu je bil posojen s strani Valencie. Njegove predstave v modro-črnem dresu so očitno navdušile vodstvo torinskega kluba, saj so s 24-letnikom podpisali petletno pogodbo.

 

@jpcancelo is ⚪⚫ #WelcomeToJU

A post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

Portugalski branilec je v pretekli sezoni svojim soigralcem ustvaril kar 33 priložnosti za dosego zadetka, kar je največ med vsemi branilci v Serii A, kljub temu da je bil dobršen del sezone poškodovan. Po vrnitvi na igrišče je postal nepogrešljivi član prve enajsterice, ki je Nerazzurrom po nekaj skromnejših letih ponovno priigrala nastop v Ligi prvakov. Zbral je 28 nastopov, dosegel pa je en zadetek.

Nekoliko nepričakovano pa Cancelo ni član portugalske reprezentance na Mundialu, kljub temu, da je na nedavnem Evropskem prvenstvu drastično pripomogel k portugalskemu naslovu, saj je odigral vseh sedem tekem, na katerih je dosegel tudi tri zadetke.

Za usluge prodornega Portugalca naj bi bil zainteresiran tudi Pep Guardiola, ki želi v obrambi Manchester Cityja razbremeneti angleškega reprezentanta Kyla Walkerja.

Juventus je tako našel zamenjavo za švicarskega branilca Stephana Lichsteinerja, ki je okrepil Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.