Tomba: ''Smučarji nimajo ekipnega duha''

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni nekdanji smučar Alberto Tomba, ki s 50 zmagami v svetovnem pokalu velja za enega največjih mojstrov belih strmin, je izrazil svoje nezadovoljstvo nad ekipnimi smučarskimi tekmami. ''Tomba la Bomba'' bi ekipno tekmo črtal s programa svetovnih prvenstev.
Oglej si celoten članek

Nekdanji italijanski alpski smučar Alberto Tomba nikakor ne ceni ekipne tekme alpskih smučarjev na svetovnih prvenstvih. "Osebno ekipne tekme ne maram. Alpsko smučanje je posamični šport in tekmovalci tukaj nimajo ekipnega duha. Če bi bilo po mojem, bi to tekmo črtal s programa SP," je za časnik Sportbild dejal 46-letni Italijan.

Tomba ima podobno mnenje o superkombinaciji, ki mu je prav tako trn v peti. Tudi to tekmo bi Tomba, ki je zmagal kar na 50 tekmah svetovnega pokala, zaradi majhne konkurence ukinil.

Drugačnega mnenja od Tombe so pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), kjer ne razmišljajo o ukinitvi tekme, ampak bi jo radi uvrstili tudi v olimpijski program.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.