Šport > Zimski športi
52 ogledov

Tomba: ''Smučarji nimajo ekipnega duha''

alberto tomba EPA
Legendarni nekdanji smučar Alberto Tomba, ki s 50 zmagami v svetovnem pokalu velja za enega največjih mojstrov belih strmin, je izrazil svoje nezadovoljstvo nad ekipnimi smučarskimi tekmami. ''Tomba la Bomba'' bi ekipno tekmo črtal s programa svetovnih prvenstev.

Nekdanji italijanski alpski smučar Alberto Tomba nikakor ne ceni ekipne tekme alpskih smučarjev na svetovnih prvenstvih. "Osebno ekipne tekme ne maram. Alpsko smučanje je posamični šport in tekmovalci tukaj nimajo ekipnega duha. Če bi bilo po mojem, bi to tekmo črtal s programa SP," je za časnik Sportbild dejal 46-letni Italijan.

Tomba ima podobno mnenje o superkombinaciji, ki mu je prav tako trn v peti. Tudi to tekmo bi Tomba, ki je zmagal kar na 50 tekmah svetovnega pokala, zaradi majhne konkurence ukinil.

Drugačnega mnenja od Tombe so pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), kjer ne razmišljajo o ukinitvi tekme, ampak bi jo radi uvrstili tudi v olimpijski program.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.