Šport > Zimski športi
36 ogledov

Tomba po odstopu Tine zamahnil z roko

Alberto Tomba je prejšnji teden obiskal Slovenijo. Žurnal24 main
Nemška alpska smučarka Maria Höfl-Riesch, drugouvrščena v skupnem seštevku, je po odstopu Mazejeve na Sljemenu dejala, da je Mazejeva s tem dokazala, da je le človek.

Z nizom uvrstitev na zmagovalni oder je namreč Tina Maze tekmice že spravljala v obup. "Kaj naj rečem glede tega? Sem le človek. Trening je eno, tekma pa je povsem nekaj drugega. Ta slalom mi ostaja malo uganka, kako priti dol brez napake. V prvi vožnji sem naredila dve napaki, pa sem bila druga. V drugi vožnji sem hotela tvegati, kar v prvo nisem, pa sem povozila količek, kar se mi ne dogaja. Večkrat imam ta občutek, da bom naredila to napako v želji, da grem čim hitreje dol. Težko je vedeti, kaj in koliko tvegati. To mi je še uganka, upam, da jo rešim na naslednjih tekmah," je na izjavo neposredne tekmice dejala Mazejeva.

Kondicijski trener in vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je bil z mislimi že v naslednjih tekmah natrpanega programa svetovnega pokala: "Treba je pričakovati odstope. V slalomu obstaja še večja možnost odstopa, kar spada k igri. Res je, da je bila do odstopa hitra, ampak to na žalost ne šteje, Tina je močna v slalomu, treba je dati glavo gor in pozabiti takoj."

Trener Tine Maze Italijan Livio Magoni je hotel z nekoliko širšo postavitvijo na drugi progi nekoliko zmesti tekmice, kar mu je delno uspelo, med favoritinjami, ki so odstopile, je bila tudi njegova varovanka: "Magoni je dober postavljavec proge, danes je bil predober, mogoče bi morali postavljavci postavljati bolj za ..., ne me slabo interpretirati, kakšen krat se hočejo izkazati, on se je izkazal. To, kar je postavil danes Magoni, je bilo zelo zanimivo, mogoče ne bi bilo potrebno, da bi bilo danes tako zanimivo," se je Massi malce pošalil.

Massi ne verjame, da je Tina podlegla pritisku: "Želela si je to tekmo, publika je bila fenomenalna, vsa čast organizatorjem in vsem. Vsi Hrvati so navijali za Tino, nobenega pritiska ni bilo čutiti, to je bilo bolj en plus." Legendarni italijanski smučarski as Alberto Tomba je po odstopu Mazejeve zamahnil z roko - pozabi.

Po Sljemenu se bodo skušali kakovostno pripraviti na St. Anton: "Dva dni bomo trenirali hitre discipline, en dan verjetno veleslalom, če bo v Kranjski Gori končno normalen urnik, ker do zdaj ga ni bilo. V desetih letih, ko sem tukaj, je bila le varianta od 7. do 9. ure, kar je sramota. Razumem, da imajo turiste, ampak imajo tudi najboljšo smučarko na svetu. Če bodo normalni pogoji, bomo trenirali en dan v Kranjski Gori, potem pa dva dni z Italijankami superveleslalom," je napovedal Massi.

Komentarjev 4