Torres po operaciji že zabija

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Portugalci so uspešno prestali zadnjo prijateljsko srečanje pred svetovnim prvenstvom. Cristiano Ronaldo & Co. so gladko s 3:0 odpravili Mozambik. Še višje pa so zmagali Španci, ki so Poljake nadigrali 6:0.
Oglej si celoten članek
Španija je v Murcii na zadnji pripravljalni tekmi pred SP s kar 6:0 premagala Poljsko. Med strelci je bil tudi Fernando Torres, ki je imel aprila operacijo kolena, a je uspešno okreval. To je bil zanj še 24. zadetek v dresu furije. David Villa in David Silva sta popeljala Španijo v vodstvo z 2:0 z goloma v 12. in 14. minuti, Xabi Alonso pa je na 3:0 za evropske prvake povišal v 51. minuti. Med strelce se je vpisal tudi Cesc Fabregas šest minut pozneje, nato je le deset minut zatem, ko je zamenjal Villo, zadel Torres (76. minuta), piko na i pa je v 80. minuti postavil Pedro.

Portugalska nogometna reprezentanca je v torek v Johannesburgu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom svetovnega prvenstva, v kateri je s 3:0 (0:0) na stadionu Wanderers ob bučni podpori s tribun kakšnih 30 tisoč domačih navijačev premagala Mozambik.

Čeprav so Afričani v prvem polčasu zadeli vratnico, pa so bile črne mambe ves čas v podrejenem položaju. Portugalci so sicer začeli brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda in brez Nanija, ki je dan pred tem odpovedal nastop na SP zaradi poškodbe. Prvi gol so zadeli v 52. minuti, ko se je Danny izognil prepovedanemu položaju in brez težav zadel za vodstvo, še dva zadetka pa je nato prispeval Hugo Almeida (74., 83. minuta). Portugalska bo na mundialu igrala v skupini G skupaj s Slonokoščeno obalo, Severno Korejo in Brazilijo.

Zgolj remi slonov z drugoligašem
Slonokoščena obala je v prijateljski tekmi v Nyonu zgolj remizirala s švicarsko drugoligaško ekipo Lausanne. Za afriško izbrano vrsto ni igral prvi zvezdnik Didier Drogba. Za Slonokoščeno obalo je gol dosegel Gervinho (77.), za Lausanne pa Guillaume Katz (24.).

Prijateljske tekme:

Portugalska : Mozambik 3:0 (0:0)

Slonokoščena obala : Lausanne 1:1 (0:1)

Španija : Poljska 6:0 (2:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.