Šport
35 ogledov

Torres po operaciji že zabija

1/9
Žurnal24 main
Portugalci so uspešno prestali zadnjo prijateljsko srečanje pred svetovnim prvenstvom. Cristiano Ronaldo & Co. so gladko s 3:0 odpravili Mozambik. Še višje pa so zmagali Španci, ki so Poljake nadigrali 6:0.
Španija je v Murcii na zadnji pripravljalni tekmi pred SP s kar 6:0 premagala Poljsko. Med strelci je bil tudi Fernando Torres, ki je imel aprila operacijo kolena, a je uspešno okreval. To je bil zanj še 24. zadetek v dresu furije. David Villa in David Silva sta popeljala Španijo v vodstvo z 2:0 z goloma v 12. in 14. minuti, Xabi Alonso pa je na 3:0 za evropske prvake povišal v 51. minuti. Med strelce se je vpisal tudi Cesc Fabregas šest minut pozneje, nato je le deset minut zatem, ko je zamenjal Villo, zadel Torres (76. minuta), piko na i pa je v 80. minuti postavil Pedro.

Portugalska nogometna reprezentanca je v torek v Johannesburgu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom svetovnega prvenstva, v kateri je s 3:0 (0:0) na stadionu Wanderers ob bučni podpori s tribun kakšnih 30 tisoč domačih navijačev premagala Mozambik.

Čeprav so Afričani v prvem polčasu zadeli vratnico, pa so bile črne mambe ves čas v podrejenem položaju. Portugalci so sicer začeli brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda in brez Nanija, ki je dan pred tem odpovedal nastop na SP zaradi poškodbe. Prvi gol so zadeli v 52. minuti, ko se je Danny izognil prepovedanemu položaju in brez težav zadel za vodstvo, še dva zadetka pa je nato prispeval Hugo Almeida (74., 83. minuta). Portugalska bo na mundialu igrala v skupini G skupaj s Slonokoščeno obalo, Severno Korejo in Brazilijo.

Zgolj remi slonov z drugoligašem
Slonokoščena obala je v prijateljski tekmi v Nyonu zgolj remizirala s švicarsko drugoligaško ekipo Lausanne. Za afriško izbrano vrsto ni igral prvi zvezdnik Didier Drogba. Za Slonokoščeno obalo je gol dosegel Gervinho (77.), za Lausanne pa Guillaume Katz (24.).

Prijateljske tekme:

Portugalska : Mozambik 3:0 (0:0)

Slonokoščena obala : Lausanne 1:1 (0:1)

Španija : Poljska 6:0 (2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.