Torres se seli k Milanu

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski napadalec Fernando Torres bo naslednji dve sezoni prebil v rdeče-črnem dresu. Za milan bo nastopal kot posojeni nogometaš Chelseaja.
Oglej si celoten članek

Tridesetletni Fernando Torres se je odločil po precej neuspešnih treh letih in pol, iz Liverpoola se je k Chelseaju preselil v zimskem prestopnem roku, kariero oživiti na Apeninskem polotoku. Po odhodu Maria Balotellija so se zanj ogreli pri Milanu, Španec pa bo naslednji dve leti za rdeče-črne igral kot posojeni nogometaš londonskega kluba.

Januarja 2011 je sicer Chelsea za Torresa odštel 63 milijonov evrov, to pa je bil takrat rekordni prestop v britanskem nogometu. Morebitno oviro za selitev španskega reprezentanta na San Siro je predstavljala njegova plača, ki je tedensko znašala 214.000 evrov, a sta kluba očitno le našla ustrezno rešitev. Španec je za modri londonski klub sicer zbral 110 ligaških nastopov in pri tem zabil 30 golov, skupno pa je zaigral na 172 tekmah, mrežo nasprotnikov pa je zatresel 45-krat.

Po Torresovem odhodu bo Chelsea najverjetneje znova zelo aktiven na trgu. Trener Jose Mourinho ima namreč trenutno na voljo le dva klasična napadalca - Diega Costo, ki se je med tednom nekoliko lažje poškodoval, in veterana Didierja Drogbaja, ki se je med prestopnim rokom vrnil v klub. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.