Totti ostaja v reprezentančnem pokoju

Foto: Žurnal24
Italijanski selektor nogometne reprezentanca Marcello Lippi je objavil seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu. Kljub namigovanjem medijev pa na njem ni Francesca Tottija.
Oglej si celoten članek

Selektor italijanske nogometne reprezentance Marcello Lippi je v torek predstavil 30 nogometašev, ki bodo kandidirali za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki med 11. junijem in 11. julijem. Na seznamu ni Francesca Tottija, o katerem so mediji namigovali, da bi se lahko vrnil iz reprezentančnega "pokoja".

Ikona italijanskega prvoligaša Rome je reprezentančno kariero končala po zmagoslavju azzurrov na prejšnjem SP 2006. Sicer pa na seznamu ni večjih presenečenj, med poklicanimi pa med drugimi ni Luce Tonija in Juventusovega branilca Nicole Legrottaglieja, ki je bil še prejšnji teden na dvodnevnem reprezentančnem treningu.

Italijani, branilci naslova in štirikratni prvaki, se bodo na višinske priprave v Sestriere odpravili 23. maja, pred SP pa bodo igrali še prijateljski tekmi z Mehiko (3. junij v Bruslju) in s Švico (5. junija v Ženevi).

Na SP bo Italija igrala v skupini F skupaj s Paragvajem, Novo Zelandijo in Slovaško.

Širši seznam Italije za SP:

Vratarji:
Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)

Branilci:
Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Fabio Grosso (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (AC Milan)

Vezisti:
Mauro Camoranesi (Juventus), Antonio Candreva (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (AC Milan);

Napadalci:
Marco Borriello (AC Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.