Tottijev dres raketa ponesla v vesolje

Foto: EPA francesco totti
Legendarni nogometaš italijanskega prvoligaša Rome Francesco Totti je doživel nov poklon.
Oglej si celoten članek

Repliko dresa s številko 10, ki ga je Francesco Totti nosil na zadnji tekmi 28. maja, so poslali v vesolje z raketo, ki so jo izstrelili iz Francoske Gvajane. "Dokončana misija: v torek ponoči smo pisali zgodovino, ko smo dres Francesca Tottija z zadnje tekme uspešno poslali v vesolje," je sporočila Roma in objavilo fotografijo, na kateri so strokovnjaki skupine Avio, ki je v vesolje poslala dres z raketo, oblečeni v Tottijev dres.

Štiridesetletni Totti je 28. maja na tekmi proti Genoi zadnjič oblekel dres Rome, pri kateri je preživel celotno kariero. Po 24 letih se je odločil za konec profesionalne poti, a je že našel nov izziv: postal je eden od direktorjev Rome.

Še zadnjič Slovo rimskega kralja

Totti je za Romo odigral 786 tekem ter dosegel 307 golov, kar je največ v zgodovini tega kluba iz Rima. Z Italijo je leta 2006 osvojil svetovno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.