Tour bi prestavili za nekaj tednov

Foto: Epa
Foto: Epa
Organizatorji so se že pogovarjali z župani nekaterih startnih in ciljnih mest.
Oglej si celoten članek

Prireditelji kolesarske dirke po Franciji si prizadevajo za prestavitev letošnje preizkušnje in ne za popolno odpoved, poroča tiskovna agencija Reuters.

Za več mesecev Največji slovenski kolesarski dogodek prestavljen

Zaenkrat je uraden začetek dirke še vedno 27. junij, a vse kaže na to, da ga bodo do 15. maja, ko se izteče rok za končno odločitev, prestavili za nekaj tednov. Govori se, da bodo start v Nici prestavili na 25. julij.

Prireditelji so se v spremembi že pogovarjali z župani nekaterih startnih in ciljnih mest in dobili njihovo podporo. Če bodo dobili še dovoljenje zdravstvenih strokovnjakov, francoske vlade in Mednarodne kolesarske zveze (UCI), ovir za izvedbo dirke ne bo.

Tour bo po mnenju mnogih bistven pri preživetju številnih ekip, katerih sponzorji pogojujejo svoje vložke z nastopom na njem, saj se zavedajo prepoznavnosti tritedenske preizkušnje.

Zasebni let Roglič in Pogačar sta se vrnila domov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.