Tour odvozil s počenimi vretenci

Foto: EPA Dan Martin
Irski kolesar Dan Martin je klub poškodbi odlično odvozil Dirko po Franciji.
Oglej si celoten članek

Dan Martin mora sredi sezone na tritedenski premor. Razlog sta dve počeni vretenci, ki ju je Martin "pridelal" med dirko po Franciji. Zvezdnik Quick-Stepa je Tour sicer končal na odličnem šestem mestu.

Martin je tako že odpovedal nastop na klasiki San Sebastian. "Med francosko pentljo sicer nisem imel nobenih večjih težav, vendar sem čutil, da ni vse tako, kot bi moralo biti. Ves čas sem padal s kolesa. Škoda, da ne bom mogel nastopiti v San Sebastianu. Noge so v vrhunski formi in tista dirka mi je res všeč. Vendar pa moram najprej poskrbeti za svoje kosti," je z obilo humorja poškodbo opisal Martin.

Ta je bil na Touru udeležen v grozljiv padec Avstralca Richieja Porta. Eden izmed največjih tekmecev kasneješega zmagovalca Chrisa Frooma je padel ob spustu, pri veliki hitrosti pa ga je nato vrglo pod Martinovo kolo, zato je za nekaj časa na tleh obležal tudi Irec. Porta so odpeljali v bolnišnico, Martin pa je uspel dokončati etapo.

Padec pri 72,5 km/h Kandidat za skupno zmago grdo padel

Tour de France Po hudem padcu v stabilnem stanju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.