Trabzonspor pač ni Manchester City: CAS zavrnil Turke!

Foto: Epa
Foto: Epa
Turški podprvaki so se, tako kot angleški podprvaki, pritožili na odločitev Uefe. Dočakali so zanje neugoden razplet.
Oglej si celoten članek

Športno razsodišče v Lozani (CAS) je zavrnilo pritožbo turškega nogometnega kluba Trabzonspor na kazen Evropske nogometne zveze (Uefa). Ta je klub zaradi nespoštovanja pravil finančnega fair-playa kaznovala z enoletno prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih.

V izjavi za javnost je CAS sporočil, da šestkratni turški prvaki niso spoštovali dogovora z Uefo, da do konca fiskalnega leta 2019 pokrijejo izgubo iz zadnjih sezon in se zavihtijo v zelene številke.

Foto: Epa Trabzonspor

Trabzonspor je sezono v turškem prvenstvu končal na drugem mestu za istanbulskim Başakşehirjem, s katerim bi moral igrati v kvalifikacijah za Ligo prvakov, če bi CAS odločil v prid kluba.

Spopad velikanov Počilo med Guardiolo, Mourinhem in Kloppom: "Zahtevam opravičilo!"

CAS je letos poleti že obravnaval eno pritožbo. V primeru angleškega velikana Manchester Cityja je po kazni Uefe vendarle spremenil prvotno kazen Uefe in odločil, da varovanci Pepa Guardiole lahko nastopajo v Ligi prvakov v sezoni 2020/21, čeprav so bili nekaj sezon pred tem že kaznovani.

Foto: Epa CAS Lozana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.