Tragedija: na treningu preminil srbski veslač

Foto: EPA
Foto: EPA
Na treningu v Smederevu je v sredo preminil 24-letni srbski veslač Nemanja Nešić, ki je bil eden izmed treh srbskih kandidatov za nastop na prihajajočih olimpijskih igrah v Londonu.
Oglej si celoten članek

Smederevska policija je potrdila, da je na sredinem treningu preminil srbski veslač Nemanja Nešić, ki je bil eden izmed treh kandidatov za odhod na letošnje olimpijske igre v Londonu. S policije so še sporočili, da okoliščine dogodka še preiskujejo, več pa bo znanega po obdukciji, ki naj bi jo opravili še isti dan.

Generalni sekretar srbske veslaške zveze Nebojša Jevremović je za medije izjavil, da ni nič kazalo na to, da bi imel Nešić zdravstvene težave, redno pa je prestajal tudi zdravniške preglede. Nešić, po rodu iz Smedereva, je v svojem čolnu izdihnil med opoldanskim treningom.

"Česa takega nismo mogli predvideti. Nemanja je bil izjemen veslač, osvajalec kolajn na evropskih prvenstvih. Gre za vrhunskega športnika, še pred dvema tednoma je veslal na kvalifikacijski regati za olimpijske igre," je Jevremović dejal za agencijo Tanjug.

"Zgrudil se je v čolnu, trener je bil zelo blizu. Takoj so ga potegnili ven in šli k obali, kjer je čakala prva pomoč, ampak na žalost je že preminil," je še dejal Jevremović. "Redno je hodil na preglede, tako kot vsak vrhunski športnik. Preglede je imel tudi v republiškem zavodu za šport. V veslanju do zdaj še nismo imeli takšnih primerov, nič ni kazalo na to, da bi lahko prišlo do česa takega. Še vedno smo v šoku."

Nešić je bil sicer član reprezentančnega četverca brez krmarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.