Šport
4 ogledov

Tragedija: na treningu preminil srbski veslač

Maschsee Hannover veslanje čoln jezero EPA
Na treningu v Smederevu je v sredo preminil 24-letni srbski veslač Nemanja Nešić, ki je bil eden izmed treh srbskih kandidatov za nastop na prihajajočih olimpijskih igrah v Londonu.

Smederevska policija je potrdila, da je na sredinem treningu preminil srbski veslač Nemanja Nešić, ki je bil eden izmed treh kandidatov za odhod na letošnje olimpijske igre v Londonu. S policije so še sporočili, da okoliščine dogodka še preiskujejo, več pa bo znanega po obdukciji, ki naj bi jo opravili še isti dan.

Generalni sekretar srbske veslaške zveze Nebojša Jevremović je za medije izjavil, da ni nič kazalo na to, da bi imel Nešić zdravstvene težave, redno pa je prestajal tudi zdravniške preglede. Nešić, po rodu iz Smedereva, je v svojem čolnu izdihnil med opoldanskim treningom.

"Česa takega nismo mogli predvideti. Nemanja je bil izjemen veslač, osvajalec kolajn na evropskih prvenstvih. Gre za vrhunskega športnika, še pred dvema tednoma je veslal na kvalifikacijski regati za olimpijske igre," je Jevremović dejal za agencijo Tanjug.

"Zgrudil se je v čolnu, trener je bil zelo blizu. Takoj so ga potegnili ven in šli k obali, kjer je čakala prva pomoč, ampak na žalost je že preminil," je še dejal Jevremović. "Redno je hodil na preglede, tako kot vsak vrhunski športnik. Preglede je imel tudi v republiškem zavodu za šport. V veslanju do zdaj še nismo imeli takšnih primerov, nič ni kazalo na to, da bi lahko prišlo do česa takega. Še vedno smo v šoku."

Nešić je bil sicer član reprezentančnega četverca brez krmarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.