Tragedija! Samomorilec v eksploziji ubil vsaj 19 ljudi na tribuni

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na stadionu v Kabulu je eksplozija bombe vzela življenje vsaj 19 navijačev.
Oglej si celoten članek

Iz Kabula prihajajo strašne scene, potem ko naj bi v eksploziji, katero je na tribunah stadiona za kriket povzročil teroristični samomorilec, preminilo vsaj 19 ljudi.

Šlo je za tekmo kriketa v okviru afganistanskega državnega prvenstva Shegpize, ki se je odvijala na Mednarodnem kriket stadionu v Kabulu.

Lokalni mediji so sicer sporočili, da naj bi v eksploziji bile poškodovane vsega štiri osebe, medtem no naj ne bi nihče smrtno nastradal, a je poročila že zanikal generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres, ki trdi, da je v terorističnem napadu življenje izgubilo vsaj 19 ljudi.

"Močno obsojam napad na Mednarodnem kriket stadionu v Kabulu, ki je vzel življenje vsaj 19 civilistov ter povzročil dodatne žrtve. Napadi na civiliste in civilne objekte so strogo prepovedani po mednarodnem humanitarnem pravu," je sporočil Guterres.

V eksploziji ni nastradal noben člane katere izmed ekip. Tekma je bila tako zaradi eksplozije sicer za nekaj časa prekinjena, a se je nadaljevala takoj, ko je bilo igrišče očiščeno. Na žalost so namreč takšne scene postale že del vsakdana.

Foto: Epa Eksplozija v Kabulu

Kriket sicer velja za izredno popularen šport v Afganistanu, tamkajšnja reprezentanca pa dosega odlične rezultate na medmarodni sceni, kljub omejenemu proračunu ter nestabilnosti v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:06 1. Avgust 2022.

    Napadi na civiliste in civilne objekte so strogo prepovedani po mednarodnem humanitarnem pravu," je sporočil Guterres. Menda imajo tam oblast …

  • 14:43 31. Julij 2022.

    Kje ste indijanci? A je bila spet CIA? Mogoce Mosad?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.