Šport
4297 ogledov

Tragedija! Samomorilec v eksploziji ubil vsaj 19 ljudi na tribuni

Stadion v Kabulu Reševalni pas/Twitter
Na stadionu v Kabulu je eksplozija bombe vzela življenje vsaj 19 navijačev.

Iz Kabula prihajajo strašne scene, potem ko naj bi v eksploziji, katero je na tribunah stadiona za kriket povzročil teroristični samomorilec, preminilo vsaj 19 ljudi.

Šlo je za tekmo kriketa v okviru afganistanskega državnega prvenstva Shegpize, ki se je odvijala na Mednarodnem kriket stadionu v Kabulu.

Lokalni mediji so sicer sporočili, da naj bi v eksploziji bile poškodovane vsega štiri osebe, medtem no naj ne bi nihče smrtno nastradal, a je poročila že zanikal generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres, ki trdi, da je v terorističnem napadu življenje izgubilo vsaj 19 ljudi.

"Močno obsojam napad na Mednarodnem kriket stadionu v Kabulu, ki je vzel življenje vsaj 19 civilistov ter povzročil dodatne žrtve. Napadi na civiliste in civilne objekte so strogo prepovedani po mednarodnem humanitarnem pravu," je sporočil Guterres.

V eksploziji ni nastradal noben člane katere izmed ekip. Tekma je bila tako zaradi eksplozije sicer za nekaj časa prekinjena, a se je nadaljevala takoj, ko je bilo igrišče očiščeno. Na žalost so namreč takšne scene postale že del vsakdana.

Eksplozija v Kabulu | Avtor: Epa Epa

Kriket sicer velja za izredno popularen šport v Afganistanu, tamkajšnja reprezentanca pa dosega odlične rezultate na medmarodni sceni, kljub omejenemu proračunu ter nestabilnosti v državi.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 07:06 01.avgust 2022.

    Napadi na civiliste in civilne objekte so strogo prepovedani po mednarodnem humanitarnem pravu," je sporočil Guterres. Menda imajo tam oblast talibani ? Ali mu tega nihče ni razložil ?

  • ico8 14:43 31.julij 2022.

    Kje ste indijanci? A je bila spet CIA? Mogoce Mosad?

Sorodne novice