Svet
2241 ogledov

Priprave na val pol milijona beguncev iz Afganistana

Begunci v Idomeni EPA
Predvidevanja do konca leta.

Združeni narodi so sporočili, da se pripravljajo na množičen val beguncev iz Afganistana, ki bi ga po talibanskem prevzemu oblasti do konca leta lahko zapustilo več sto tisoč ljudi. 

V najslabšem primeru bi lahko do konca tega leta Afganistan zapustilo 515.000 ljudi, je opozorila namestnica visokega komisarja ZN za begunce Kelly Clements.

Kako se bodo stvari dejansko razvijale, še ni mogoče predvideti, je dejala in dodala, da na mejne prehode z Iranom in Pakistanom za zdaj še ni prišlo veliko beguncev. "Čeprav v tem času nismo priča velikemu prilivu Afganistancev, so se razmere v Afganistanu spremenile hitreje, kot je kdorkoli pričakoval," je dodala.

Združeni narodi so mednarodno skupnost pozvali, naj finančno podpre afganistanske sosede, ki so že sprejele 5,2 milijona Afganistancev - približno 90 odstotkov teh je v Iranu in Pakistanu, ostali so v Tadžikistanu, Turkmenistanu in Uzbekistanu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Irak, Vojak, Islamska država Svet Svet ZDA napadle Islamsko državo Kabul Svet Svet Talibani: Tako bo z ženskami in njihovimi izhodi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Dusan12 20:15 28.avgust 2021.

    Ene tri ducate bi jih polal takoj z letališča s Falkonom kar Dejanu Židanu na njegovo posestvo, da jih Tanja nauči ličkanja koruze, za zimo, da bojo na toplem, ......

  • LukaMB 16:53 28.avgust 2021.

    Grumpy Cat: NO!

  • PaPajapopi 14:40 28.avgust 2021.

    Takoj naj jih prevzamejo prijateljske islamske države v okolici, saj kristjanov tako ne marajo. Muslimani morajo k svojim muslimanom. Ne pa da potem nam vsiljujejo svojo kulturo, običaje in vse ostalo.