Šport
17491 ogledov

Slovo velikanov: žaloval za smrtjo legende, čez nekaj ur umrl še sam

Shane Warne Profimedia
Legendarni Avstralec se je sprva poslovil od legende svojega športa, nato je zaradi infarkta umrl še sam.

Iz Avstralije prihajajo žalostne novice, saj smo v istem dnevu, 4. marcu 2022, izgubili dva izmed največjih igralcev kriketa vseh časov.

Najprej se je v 75. letu starosti poslovil Rod Marsh, ki je 24. februarja doživel srčni zastoj, po osmih dneh boja za življenje pa je ponoči preminil v bolnišnici.

Rod Marsh | Avtor: Profimedia Profimedia

Izguba legende avstralskega kriketa je močno udarila tudi Shana Warna, verjetno celo najboljšega igralca vseh časov na svoji poziciji, ki se je od svojega vzornika poslovil s čustvenim zapisom na Twitterju.

"Kako žalostno je bilo slišati novico, da je preminil Rod Marsh. Bil je legenda našega športa in pravi navdih za vse mlade dečke in deklice. Rodu je bilo resnično mar za kriket in toliko je dal temu športu, še posebej avstralskim in angleškim igralcem. Ros in družini pošiljam obilo ljubezni. Počivaj v miru, kolega."

Vsega nekaj ur kasneje je bil pri vsega 52 letih mrtev tudi Shane Warne. Podrobnosti zaenkrat še niso znane, ve se le, da je preminil v svoji vili na Tajskem. Domneva se, da naj bi prav tako šlo za srčni zastoj.

"Shane so našli v njegovi vili, kjer ni kazal znakov življenja. Kljub vsem naporom zdravniškega osebja, se ga ni dalo več rešiti," so zapisali iz agencije, ki je zastopala legendarnega igralca kriketa.

Warnu, bivšemu možu znane igralke Elizabeth Hurley, so se preko socialnih omrežij že poklonili in se od njega poslovili skorajda vsi velikani kriketa in številne druge znane osebnosti.

Komentarjev 2
Sorodne novice