Šport
72 ogledov

Met, ki je končal njegovo kariero

Craig Kieswetter Reševalni pas/Twitter
Britanski igralec kriketa Craig Kieswetter je zaradi trajne poškodbe očesa pri komaj 27 letih končal svojo profesionalno kariero.''Ničesar ne obžalujem,'' je zatrdil odbijalec.

Nekdanji angleški reprezentant Craig Kieswetter jo je julija 2014 grdo skupil na tekmi angleškega kriket prvenstva County Championship, na kateri ga je igralec Northamptonshira David Willey nenamerno zadel v obraz, mu pri tem zlomil nos in povzročil trajne poškodbe ličnice in očesa.

Craig Kieswetter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Kieswetter se je v zaključku sezone vrnil na igrišča, vendar se je hitro izkazalo, da je imela poškodba trajne posledice za njegov vid, zato je do nadaljnjega odpovedal udeležbo na vseh tekmovanjih. Po polletnem premoru se je 27-letnik odločil, da konča svojo profesionalno kariero.

''Potem ko sem dobil priložnost, da si privoščim nekaj odmora, sem sprejel odločitev, ki ni bila lahka, vendar čutim, da je pravilna. Menim, da zaradi poškodbe očesa in vseh posledic mentalno nikoli več ne bom igralec, ki sem nekoč bil,'' je zapisal Kieswetter.

''Imel sem sijajno kariero in ničesar ne obžalujem. Hvaležen sem številnim ljudem, še posebej pa bi se rad zahvalil svoji družini, brez katere ne bi dosegel toliko uspehov. Na kariero, ki je trajala devet let, me vežejo lepi spomini,'' je dodal Britanec in se zahvalil klubu Somerset Cricket, soigralcem in, kot je zapisal, fanatičnim navijačem.

Komentarjev 1
  • maresem 14:48 06.junij 2015.

    Ničesar ne obžaluje.... očitno ima tudi pretres možganov.