Tragedija udarila državne prvake, umrl eden največjih nogometnih talentov Celja

Foto: Twitter/NK Celje
Foto: Twitter/NK Celje
Pri komaj 38 letih je tragično preminil nekdanji nogometaš Celja.
Oglej si celoten članek

Aktualni državni nogometni prvaka iz Celja žalujejo za izgubo izjemnega človeka, Gregorja Janežiča, ki je preminil v 39. letu starosti.

 

"V 39. letu je preminil naš nekdanji vratar Gregor Janežič. Bleščečo nogometno kariero mu je v preprečila nesreča, po kateri je svoj razkošen talent prenesel na slikarsko platno. Vse naše misli so z njegovo družino, ki ji izrekamo iskreno sožalje. Gregor, počivaj v miru," so tragično novico sporočili iz NK Celje.

Janežič se je rodil 31. avgusta 1982. Odraščal je v Celju, kjer je večino svojega otroštva posvetil nogometu, katerega je treniral osem let, vse do usodne nesreče.

Tekom srednje šole se je med poletnimi počitnicami leta 1998 skupaj s prijatelji kopal v bližnjem Šmartinskem jezeru, kjer je pri skoku s pomola v preplitvi vodi z glavo zadel ob skalnato dno.

Eden najbolj talentiranih vratarjev svoje generacije se v trenutku ni mogel več premikati. Prijatelji so ga sicer rešili iz vode ter prepeljali v celjsko bolnišnico, toda njegova športna kariera je bila končana.

Janežič je sicer svoj čas veljal za velikega talenta Celja, saj si je z odličnimi nastopi zagotovil celo mesto vratarja v kadetski državni nogometni reprezentanci.

Po usodni nesreči se je Janežič našel v slikarstvu, kjer je ustvarjal predvsem v tehniki akrila na platno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.