Šport > Nogomet
11378 ogledov

Tragedija udarila državne prvake, umrl eden največjih nogometnih talentov Celja

Gregor Janežič Twitter/NK Celje
Pri komaj 38 letih je tragično preminil nekdanji nogometaš Celja.

Aktualni državni nogometni prvaka iz Celja žalujejo za izgubo izjemnega človeka, Gregorja Janežiča, ki je preminil v 39. letu starosti.

 

"V 39. letu je preminil naš nekdanji vratar Gregor Janežič. Bleščečo nogometno kariero mu je v preprečila nesreča, po kateri je svoj razkošen talent prenesel na slikarsko platno. Vse naše misli so z njegovo družino, ki ji izrekamo iskreno sožalje. Gregor, počivaj v miru," so tragično novico sporočili iz NK Celje.

Janežič se je rodil 31. avgusta 1982. Odraščal je v Celju, kjer je večino svojega otroštva posvetil nogometu, katerega je treniral osem let, vse do usodne nesreče.

Tekom srednje šole se je med poletnimi počitnicami leta 1998 skupaj s prijatelji kopal v bližnjem Šmartinskem jezeru, kjer je pri skoku s pomola v preplitvi vodi z glavo zadel ob skalnato dno.

Eden najbolj talentiranih vratarjev svoje generacije se v trenutku ni mogel več premikati. Prijatelji so ga sicer rešili iz vode ter prepeljali v celjsko bolnišnico, toda njegova športna kariera je bila končana.

Janežič je sicer svoj čas veljal za velikega talenta Celja, saj si je z odličnimi nastopi zagotovil celo mesto vratarja v kadetski državni nogometni reprezentanci.

Po usodni nesreči se je Janežič našel v slikarstvu, kjer je ustvarjal predvsem v tehniki akrila na platno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice