Šport > Nogomet
211 ogledov

Sosedi pahnili goriške vrtnice proti prepadu

Gorica Tabor Sežana PLTS Reševalni pas/Twitter
V Novi Gorici je bil v okviru 27. kola elitne slovenske nogometne lige odigran severnoprimorski derbi.

Po tem ko je že kazalo, da se Gorica pobira, saj ni izgubila na zadnjih dveh tekmah, jo je na domačem igrišču ugnal sežanski Tabor (0:3), ki pred tem na dveh tekmah ni zmagal. Kljub zmagi Tabor ostaja sedmi, a se je oddaljil od klubov z dna lestvice, tudi od povsem zadnje Gorice, ki po 16. porazu zaostaja za osem točk za Celjem in Aluminijem ter že 14 za Taborom.

Mura - Maribor SNL Šport Derbi končan brez zmagovalca

Prvi polčas je minil v kar enakovredni igri, kljub večji novogoriški posesti žoge pa so vse omembe vredne strele sprožili gosti. V 14. miniti je Djaló Aldair streljal z 18 metrov, Darko Marjanović pa je uspešno posredoval, v 28. je Dominik Mihaljević sprožil malo mimo gola z leve strani, v 38. pa je spet poskusil Aldair, takrat iz bližine malo z desne strani, spet pa je bil na mestu domači čuvaj mreže.

V 50. minuti pa so domači imeli na voljo najstrožjo kazen, potem ko je Mihael Briški za dres v kazenskem prostoru povlekel Lamina Colleyja. Za strel se je odločil Til Mavretič, a je Jan Koprivec prebral njegovo namero in ohranil mrežo nedotaknjeno. Sedem minut pozneje so trije igralci Tabora prišli pred kazenski prostor Gorice, a preveč zapletli položaj, tako da ni bilo prave nevarnosti za vrata domačih.

So pa Sežanci povedli v 64. minuti, ko je Hristos Rovas "v ogenj" poslal Fahda Ndzengueja, ta je sam prišel pred Marjanovića in ga rutinirano ugnal za 1:0. Pozneje so pritiskali Novogoričani, večinoma niso bili nevarni, v 81. minuti pa je do strela z glavo prišel Žan Vipotnik, ki je za malo zgrešil cilj.

So pa v 85. minuti še drugič na tekmi zadeli Kraševci. Po podaji z desne domačim branilcem ni uspelo izbiti žoge izpred svojega gola, borbeni Rovas je prišel do nje in jo iz bližine poslal v mrežo za pomembno zmago. To je grški napadalec v prvi minuti sodniškega dodatka le še potrdil z bele pike, potem ko je Edin Šehić storil prekršek nad Mihaljevićem.

Prva liga TS, 27. kolo:

Gorica - Tabor Sežana 0:3 (0:0)
Ndzengue 64., Rovas 85., 91./11m

Mura - Maribor 0:0 (0:0)

Koper - Celje 1:1 (1:0)
Palčič 43.; Dangubić 84./11m

Aluminij - Domžale 1:0 (1:0)
Jakšić 18.

PRELOŽENO:
Olimpija - Bravo

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 50 (-1)
2. Maribor 49
3. Mura 45
4. Domžale 40
5. Koper 37
6. Bravo Ljubljana 34 (-1)
7. Tabor Sežana 33
8. Celje 27
9. Aluminij Kidričevo 27
10. Gorica 19

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.