Šport > Nogomet
145 ogledov

Mura zdaj točko za Mariborom

Mura Profimedia
Nogometaši Domžal in Mure so se v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Tekma v Domžalah, ki se je začela z minuto molka v spomin na nekdanjega domžalskega nogometaša Luko Baniča, se je končala brez zmagovalca. S točko bodo bolj zadovoljni tretjeuvrščeni Sobočani, ki so cel drugi polčas igrali z igralcem manj in z izjemo izenačujočega zadetka zdržali številne nalete točkovno najboljše ekipe spomladanskega dela (na sedmi tekmi je bila to zanje 15. točka), ki je ostala na četrtem mestu.

Sobočani so povedli v deseti minuti, po kotu je Ajdin Mulalić žogo odbil, a v enega svojih soigralcev, od katerega se je odbila do Žana Karničnika, ki jo je iz bližine spravil v mrežo. Malce pozneje so se rahlo razvnele strasti po trku Gregorja Sikoška z Ninom Koutrom, a se je vse končalo brez hujših posledic.

V 26. minuti so se za kratek čas Domžalčani veselili izenačenja, a je bil Matej Podlogar v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu gostov. Deset minut pozneje je s prostega strela z 20 metrov zagrozil Arnel Jakupović, ki je žogo poslal v stičišče prečke in vratnice.

Na drugi strani je v 39. minuti po strelu Dragana Lovrića z glavo dobro posredoval Mulalić, tako kot po strelu Kevina Žižka v 42. minuti. So pa Sobočani pred koncem polčasa ostali brez Klemna Pucka, ki je zaradi prekrška dobil svoj drugi rumeni karton. Malce pred tem so domači neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je Matic Maruško v kazenskem prostoru podrl Tamarja Svetlina.

V uvodu drugega polčasa Domžalam kljub igralcu več ni uspelo unovčiti te prednosti, Matko Obradović ni imel praktično nobenega dela. Šele v 64. minuti je Senijad Ibričić poskrbel za prvo nevarnost, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, Murin vratar pa se je izkazal, tako kot po prostem strelu Jakupovića s 25 metrov v 68. minuti.

V 70. minuti pa so rumeni le izenačili, Ibričić je po preigravanju prišel do strela z roba kazenskega prostora, žogo pa je pred vrati spretno preusmeril v mrežo Podlogar.

Senijad Ibričić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tri minute pozneje Obradović ni imel veliko dela z Jakupovićevim strelom od daleč, brez težav pa je ukrotil tudi Podlogarjev poskus v 80. minuti.

V 84. minuti je Dario Kolobarić prišel v kazenski prostor, toda Obradović se spet ni pustil premagati, slednji pa je dobro posredoval tudi malce zatem po poskusu Janeza Piška. Domžalčani, ki so med drugim imeli na voljo številne podaje iz kotov, so imeli novo lepo priložnost v 90. minuti, ko so imeli v bližini gola na voljo indirektni prosti strel, a ga niso unovčili. Tik pred koncem pa je pred golom žogo za zmago zapravil Benjamin Markuš.

Predzadnji do treh točk

 

Bravo je na domačem igrišču doživel poraz proti predzadnjemu Aluminiju. Prva dva medsebojna obračuna sta se končala brez zmagovalca, tudi dtokrat je bila tekma izenačena, odločil pa jo je zadetek Luke Petka, ki je Aluminij na predzadnjem mestu še bolj oddaljil od zadnje Gorice.

Prvi polčas uvodoma ni postregel s posebej razburljivo predstavo, pri domačih je sicer v deseti minuti zadel Milan Tučić, a iz prepovedanega položaja, isti igralec pa je v 15. minuti poskusil še z glavo, a nenevarno. Na drugi strani sta poskusila Aljaž Krefl v 13. in Dohyun Kim v 18. minuti, a tudi njuna strela nista pomenila nevarnosti za Igorja Vekića.

Nevarneje pred gostujočimi vrati je bilo v 29. in 40. minuti, ko je najprej iz bližine poskusil Tučić, nato pa še Andraž Kirm s strelom z glavo, obakrat je bil Luka Janžekovič na pravem mestu. Slednji je s soigralci povedel v 35. minuti, ko je po kotu Krefla z glavo zadel Petek.

Uvod drugega polčasa je bil bolj ali manj miren, kar zadeva priložnosti, v 76. minuti pa je dotlej najnevarnejši strel v tem delu igre sprožil Dohyun Kim, a je Vekić ubranil poizkus. V 82. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, ko je Miha Kancilija streljal v kazenskem prostoru malce z desne strani in žogo poslal le za nekaj centimetrov mimo nasprotne vratnice.

V 86. minuti je po prostem strelu z glavo poskusil Tučić, toda Janžekovič je bil znova na mestu, že v sodniškem dodatku pa je poskusil še Mitja Križan, vendar bil malce premalo natančen.

Prva liga TS, 26. krog:

Bravo : Aluminij  0:1 (0:1)
Petek 35.

Domžale : Mura  1:1 (0:1)
Podlogar 70.; Karničnik 10.

Četrtek:
Tabor Sežana - Olimpija
Celje - Gorica
Maribor - Koper

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 25 13  8  4  31:16  47
 2. Maribor            25 12  9  4  48:30  45
 3. Mura               26 12  8  6  31:18  44
 4. Domžale            26 10 10  6  37:29  40
 5. Koper              25 10  6  9  32:32  36
 6. Bravo              26  8 10  8  26:26  34
 7. CB24 Tabor Sežana  25  8  6 11  28:33  30
 8. Celje              25  7  5 13  23:31  26
 9. Aluminij           26  5  9 12  18:36  24
10. Gorica             25  3  7 15  16:39  16
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.