Šport > Nogomet
400 ogledov

Vijoličasti neuspešni pri zadnjeuvrščenemu

Jan Mlakar Profimedia
Nogometaši Gorice in Maribora so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Pred Gorico je bil danes zajeten zalogaj. V goste k zadnjeuvrščeni je prišel vodilni Maribor, ki je bil do danes na tekmah z Gorico neporažen na 13 zaporednih preizkušnjah oziroma od avgusta 2016. Pri tem so Štajerci vpisali 12 zmag in le en remi. Jubilejni stoti ligaški obračun med kluba pa bo ostal v lepšem spominu Goričanom, ki so pokazali eno boljših iger v sezoni in prišli do pomembne točke v boju za obstanek. Primorci za predzadnjim Aluminijem zaostajajo pet točk, Maribor pa ima na vrhu točko prednosti pred Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka obračun s Celjem.

Mariborčani so tekmo dobro odprli, najprej so prišli v priložnost v četrti minuti, ko je Blaž Vrhovec žogo poslal čez gol iz kazenskega prostora, v enajsti minuti pa so povedli. Denis Klinar, ki je bil pred tem v prepovedanem položaju, česar sodniki niso opazili, je podal z desne strani, Vrhovec je v osrčju kazenskega prostora streljal, Darko Marjanović je žogo odbil, a le do Jana Mlakarja, ki jo je nato potisnil v mrežo za svoj sedmi gol sezone.

V 24. minuti so domači izenačili, potem ko je Matija Širok poslal dolgo podajo v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Lamin Colley in iz bližine ugnal Ažbeta Juga. V dokaj izenačeni predstavi do konca polčasa pravih priložnosti ni bilo, jo je pa malce pred odmorom pri Mariboru skupil Špiro Peričić, ki si je zlomil nos, tako da ga je na začetku drugega dela zamenjal Luka Uskoković.

V 52. minuti je Rok Kronaveter neuspešno zahteval najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška, ko je Matija Kavčič ob podaji "objel" mariborskega nogometaša. Na drugi strani je pet minut pozneje Colley preslabo streljal za novo spremembo izida, v 66. minuti pa je nevaren strel Kavčiča obranil Jug. Na drugi strani je tri minute zatem od daleč sprožil nekdanji član Gorice Andrej Kotnik, a bil malce premalo natančen.

V 72. minuti so znova zagrozili Štajerci, sprožil je Aljoša Matko z volejem s 14, 15 metrov, a na njegovo smolo zadel le prečko. V 77. je v kazenskem prostoru streljal še Mlakar, a nenatančno. V 88. minuti je Felipe Santos ogrozil Marjanovića, ki pa se je izkazal. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani priložnost za zmago zapravil Etien Velikonja po obetavnem protinapadu.

Mura prišla zelo blizu

Čeprav so imeli Kidričani na prejšnjih treh tekmah v Murski Soboti precej uspeha (dve zmagi in remi), so tokrat ostali praznih rok. Mura je s preudarno igro prišla do druge zaporedne zmage in se z zmago 2:0 približala vodilnima Mariboru in Olimpiji. Kidričani so doživeli 12. poraz in ostajajo predzadnji.

Kidričani so bili v prvi polovici prvega polčasa tisti, ki so več napadali, med drugim sta v uvodnih minutah v obetavna položaja prišla Alen Krajnc, ki mu žoge ni uspelo preusmeriti v mrežo, in Nemanja Jakšić, ki je poskusil z glavo. Obakrat Matko Obradović ni imel posebnih težav. V 15. minuti je nov strel z glavo sprožil še David Flakus Bosilj, a je bil nenatančen.

Pozneje so Sobočani počasi začeli prevzemati pobudo, v 20. minuti je moral prvič posredovati Luka Janžekovič, ki je preprečil avtogol. Deset minut pozneje pa so črno-beli povedli, potem ko je Klemen Pucko podal z leve strani pred vrata, kjer je Nino Kouter žogo brez težav spravil v mrežo za svoj šesti gol sezone.

V 42. minuti je imel priložnost s prostega strela z 20 metrov še Mihael Klepač, a je žogo poslal precej čez prečko. Tik pred koncem polčasa so gosti neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej zagrozil Klepač, ko je sprožil s približno 20 metrov, Janžekovič pa je dobro posredoval. Po obdobju brez priložnosti je bilo malce bolj vroče znova v 65. minuti, a so domači kljub ugodnem položaju ostali brez pravega zaključnega strela.

V 68. minuti pa je zagrozil tudi Aluminij, v osrčju kazenskega prostora je streljal Flakus Bosilj, izkazal pa se je Obradović. Minuto pozneje je Dohyun Kim zatresel le zunanji del mreže. Kidričani so nato še nekajkrat nenevarno poskusili, v 76. minuti pa so domači podvojili prednost. Luka Bobičanec se je takrat odločil za strel z dobrih 20 metrov, žoga se je pred vratarjem Aluminija odbila in ga presenetila ter končala v mreži.

Luka Bobičanec | Avtor: Profimedia Profimedia

V 84. minuti je bil znova blizu zadetka Bobičanec, a je zadel prečko.

V sodniškem dodatku je prišel do strela z desetih metrov še Kai Cipot, a je žogo poslal čez gol, Bobičanec pa je s prostega strela žogo usmeril v Janžekovičevo naročje.

Domžalčani nadaljujejo niz

Koper je na Bonifiki pričakal osem tekem neporaženo ekipo Domžal, kljub temu pa si je sam kljub odsotnosti kaznovanega Denisa Cerovca želel nadaljevati v zmagovitem slogu. A že v prvem, priložnosti polnem polčasu so Domžalčani prišli do zajetne prednosti dveh golov, ki je zdržala do konca. Domžale ostajajo četrte, štiri točke za tretjeuvrščeno Muro, Koper pa peti, ki ima še tri točke manj.

Tekma na Bonifiki je od začetka ponudila precej dinamično predstavo s priložnostmi na obeh straneh. Najprej sta pri domačih v tretji in četrti minuti poskusila Žan Žužek in Stefan Stevanović, obakrat je bil na pravem mestu Ajdin Mulalić, tako kot tudi v osmi minuti po poskusu Maksa Barišića.

Gosti so v sedmi minuti najprej poskusili prek Senijada Ibričića, čigar strela je Ivan Vargić obranil, malce zatem pa je Arnel Jakupović meril mimo vrat. Nova nevarnost v koprskem kazenskem prostoru je sledila v 14. minuti, ko je po kotu prišel do strela iz bližine Gregor Sikošek, na golovi črti pa je žogo izbil Marko Pejić.

Tri minute zatem pa so gosti povedli. Pred zadetkom so izbranci Dejana Djuranovića zahtevali najstrožjo kazen po igranju z roko Timoteja Dodleka, a je niso dobili, v nadaljevanju akcije pa je Mattias Käit podal pred vrata z desne strani, z glavo pa je zadel Damjan Vuklišević.

V 25. minuti je imel Koper novo veliko priložnost, ko je v kazenskem prostoru streljal Nardin Mulahusejnović, spet se je izkazal Mulalić. V 33. minuti so Domžalčani podvojili prednost, ko je Ibričić na levi strani iz igre vrgel Žužka, stekel v kazenski prostor in z diagonalnim strelom ugnal Vargića.

Priložnosti pa so se ob zmedeni koprski obrambi še vrstile, v 35. minuti je Jakupović meril malce previsoko s strelom od daleč, Tamar Svetlin je v 37. prišel preblizu Vargića, ki je takoj zatem sprva nespretno izbijal žogo, nato pa jo vendarle spravil čez prečko, sledil pa je nov strel Vukliševića, ki pa je iz bližine zadel enega domačih igralcev.

Takoj po začetku drugega polčasa je Svetlin spet preizkusil Vargića, ki je zatem dobro posredoval še po strelu Käita z glavo. Le nekaj trenutkov zatem je zagrozil tudi Koper, nevaren je bil zlasti volej Dodleka, vendar se je spet izkazal Mulalić.

Zeni Husmani pri Domžalah in Claudio Spinelli pri Kopru sta bila naslednja z rahlo zgrešenima streloma, pozneje pa se je dogajanje, kar zadeva nevarne akcije, malce umirilo. Je pa v 82. minuti Jakupović s strelom malce z desne zadel zunanji del mreže na koprskih vratih, v 84. pa je na drugi strani cilj zgrešil še Pejić. Že v sodniškem dodatku je bil s strelom od daleč nenatančen še Nikola Krajinović.

Prva liga TS, 25. kolo:

Mura : Aluminij  2:0 (1:0)
Kouter 30., Bobičanec 77.

Gorica : Maribor  1:1 (1:1)
Colley 24.; Mlakar 11.

Koper : Domžale  0:2 (0:2)
Vuklišević 17., Ibričić 33.

Nedelja:
Tabor Sežana - Bravo
Olimpija - Celje

Lestvica:
 1. Maribor            25 12  9  4  48:30  45
 2. Olimpija Ljubljana 24 12  8  4  30:16  44
 3. Mura               25 12  7  6  30:17  43
 4. Domžale            25 10  9  6  36:28  39
 5. Koper              25 10  6  9  32:32  36
 6. Bravo              24  8  9  7  26:25  33
 7. CB24 Tabor Sežana  24  8  5 11  28:33  29
 8. Celje              24  7  5 12  23:30  26
 9. Aluminij           25  4  9 12  17:36  21
10. Gorica             25  3  7 15  16:39  16
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice