Šport > Nogomet
16286 ogledov

Odstavljeni direktor razkril ozadje šokantnega mariborskega večera

Oliver Bogatinov Profimedia Oliver Bogatinov.
Zdaj že bivši športni direktor NK Maribor je v izjavi za javnost podal svojo plat medalje.

V torek zvečer je v slovenski športni javnosti udarila vest, da so v Mariboru odpustili celoten strokovni štab na čelu s trenerjem Maurom Camoranesijem, ob tem pa se razšli še s športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovim. Vsi omenjeni so plačali davek slabega uvoda v spomladanski del sezone, po katerem so Štajerci padli na drugo mesto za ljubljansko Olimpijo.

V dneh pred usodnim torkovim večerom so v medijih zaokrožila poročila o sporu med Bogatinovim in njegovim pomočnikom Markom Šulerjem. Slednji je v klub prišel letos prav na pobudo Bogatinova, češ da bo nekdanji branilec petnajstkratnih državnih prvakov poskrbel za boljšo komunikacijo s slačilnico.

Očitno pa se je vse skupaj razpletlo drugače in Maribor je po malce manj kot letu dni zamenjal snovalce prenovljene kadrovske politike v Ljudskem vrtu. Bogatinov je dan po odhodu v izjavi za javnost pojasnil svoj pogled na situacijo. Celotno izjavo si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

Mauro Camoranesi Oliver Bogatinov Prva liga TS Šport Reakcija v Mariboru, Camoranesi in Bogatinov odletela!

Oliver Bogatinov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Javnost obveščam, da sem na dan 24. 2.2021, v jutranjih urah, sporazumno prekinil sodelovanje z NK Maribor v vlogi športnega direktorja kluba. Ker Sklepa o razrešitvi in razlogov zanj nisem nikoli prejel drugače, kot jih prebral preko medijev, sem se tudi primoran odzvati na medijske zapise, ki so očitno v nasprotju s samimi dejstvi. Sliko in resnico o tem, zakaj hitenje z objavo in ustvarjanje medijskega linča, si lahko ustvari vsak posameznik sam. Nekomu se je strašno mudilo. Včeraj je priprava na današnjo tekmo potekala po ustaljenem protokolu, v večernih urah pa je sledil šok.

Sam lahko povem, da sem ponosen in hvaležen za 333 dni delovanja v klubu. Ponosen in hvaležen sem, da smo v marcu 2020 iz 4. mesta na lestvici, ko smo zaostajali tako za Olimpijo, Aluminijem in Celjem, uspeli prehiteti Olimpijo, vendar žal končali drugi. V tem času smo uspeli prilagoditi stroške delovanja prve ekipe novim razmeram, a hkrati investirali v mlade igralce. Trenutna prva ekipa šteje v povprečju 5 let manj kot lanska prva ekipa. V novi sezoni smo tudi pridobili dva mlada reprezentanta, Kolmaniča in Matka. Slednji je postal tudi Vijolični bojevnik, kar kaže, da tudi navijači pozdravljajo njegov prihod v klub, za prvega pa sem zelo uspešno zaključil pogajanja o prestopu, o katerem boste obveščeni v naslednjih dneh.

Uspešno sem nastavil pomlajevanje ekipe in racionalizacijo poslovanja. Proces se je začel z odhodi nekaterih igralcev, a kljub temu smo letošnjo sezono prezimili na prvem mestu in prepričan sem, da bi tam tudi končali prvenstvo. Proces bi nadaljeval tudi od junija dalje, ko preteče nekaj »težkih« starih pogodb, in bi se tako prilagodili novim razmeram s ciljem osvojitve naslova prvaka. V tem duhu je tudi potekal proces podaljševanja pogodb.

Edino, na kar nisem ponosen, je izpad na prvi oviri v evropskem tekmovanju in na tem mestu bi se še enkrat opravičil za ta izpad vsem navijačem. To je bil eden težjih trenutkov v moji karieri.

V slogu nekaterih drugih zapisov se moram tudi sam posuti s pepelom, saj sem kriv, ker sem v letu 2021 pripeljal v klub pomočnika, ki je ob močni podpori konstantnih sil, ki delujejo izven uradnega dela kluba, v slačilnico vnesel nemir in porušil red. Novemu športnemu direktorju želim, da tisto, kar bo sejal, bo tudi žel. Klubu pa, da uspešno nadaljuje z zastavljenimi smernicami in na začrtani poti."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.