Šport > Nogomet
364 ogledov

Maribor izgubil na svoji zelenici

Filip Dangubić Profimedia Filip Dangubić
Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

Celjani so po dveh spomladanskih porazih prekinili negativni niz - in to kar v vedno vročem Ljudskem vrtu, kjer domača ekipa pred tem v tej sezoni še ni doživela poraza. Junak tekme je postal Filip Dangubić s prvim pomladnim celjskim golom.

Brez zmage v spomladanskem delu ostajajo Mariborčani, ki so tokrat v obrambi pogrešali Špira Peričića, ta je manjkal zaradi smrtnega primera v družini, zaradi različnih razlogov ni bilo niti Nemanje Mitrovića, Denisa Klinarja, Martina Milca, Kenana Pirića, Amirja Derviševića in Jasmina Mešanovića, ki naj bi bil tik pred odhodom iz Maribora. Slednji tako ostaja na drugem mestu s točko za vodilno Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka gostovanje v Kidričevem.

Uvod tekme v Ljudskem vrtu je minil z akcijami na obeh straneh, a konkretnejši so bili domači, med drugim je v šesti minuti po strelu Žana Kolmaniča Josip Ćalušić izbil žogo tik pred golovo črto, v deseti minuti pa je poskus Rudija Požega Vancaša obranil Matjaž Rozman.

V 15. minuti pa jo je na svoj 29. rojstni dan kar hudo skupil Blaž Vrhovec v trku z Jakobom Novakom, izgubil je zavest, tako da so ga odnesli z igrišča. Po prvih informacijah ne gre za hujšo poškodbo, vendar so ga vseeno odpeljali v bolnišnico na preventivni pregled.

Sledilo je obdobje bolj ali manj enakovredne igre brez posebnih priložnosti, v 36. pa je le malce resneje zagrozil Jan Mlakar, a Rozman ni imel veliko dela po njegovem strelu z glavo. V 39. minuti je na drugi strani iz ugodnega položaja z glavo zgrešil Ester Sokler, Novakov strel od daleč v 44. minuti pa je Ažbe Jug ukrotil prav tako brez posebnih težav. V 45. minuti je še Mlakar s slabih 20 metrov žogo poslal malo mimo vratnice.

Uvod drugega polčasa je minil brez posebnih nevarnosti na eni ali drugi strani, le v 61. minuti je bilo nekoliko bolj vroče v celjskem kazenskem prostoru, ko so domači po posredovanju Ćalušića ob Aljoši Matku neuspešno zahtevali najstrožjo kazen.

V 77. minuti pa so Celjani povedli, ob poskusu celjske podaje v kazenski prostor se je žoga od Jana Repasa odbila, do nje je prvi prišel Dangubić, ki jo je nato tudi pospravil v mrežo - kot se je izkazalo - za zmago.

Takoj zatem so na drugi strani domači zagrozili v celjskem kazenskem prostoru, a jim ni uspelo priti do izenačenja, Andrej Kotnik pa je v sodniškem dodatku z močnim strelom sicer še enkrat "preizkusil" Rozmana, vendar se celjski vratar ni pustil premagati.

Bravo še naprej uspešen

Nogometaši Brava so premagali Koper s 3:0 (1:0). Izbranci Dejana Grabića tako nadaljujejo niz neporaženosti. Koper je sicer zadnji premagal Ljubljančane, to se je zgodilo 24. novembra. Zdaj je Bravo v nizu desetih tekem brez poraza, Koper pa kljub menjavi trenerja v nizu treh porazov. Bravo se je hkrati točkovno izenačil s Koprom in ga prehitel na četrtem mestu.

Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, ki so bili nekoliko konkretnejši tekmec, v 33. minuti pa so tudi povedli, potem ko je Mustafa Nukić prodrl po levi strani, nato mimo Mitje Vilerja podal pred gol, kjer Lorenu Maružinu ni bilo težko zadeti za 1:0. Za Nukića je bila to šesta asistenca sezone, s katero se je takrat na vrhu lestvice podajalcev izenačil z Daretom Vršičem iz Kopra.

NK Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

Sicer pa je Nukić prvič ogrozil vrata Kopra v 11. minuti, ko je streljal z 20 metrov, v 39. pa je Martin Kramarič z glavo žogo poslal precej čez vrata. V 42. minuti so domači še drugič na tekmi zadeli, a je pred tem sodnik Matej Jug dosodil prekršek v napadu.

Koprčani, ki so se pred dnevi razšli z Miranom Srebrničem, so pod vodstvom novega trenerja ter starega znanca kluba in slovenskih zelenic Rodolfa Vanolija v prvem polčasu pokazali malo, nevarni pa bili zgolj v 18. minuti, ko je malce z desne strani kazenskega prostora streljal Darko Mišić, izkazal pa se je Igor Vekić.

V 49. minuti je pri domačih malce premalo natančno meril Sandi Ogrinec z roba kazenskega prostora, Bravo pa je bil tudi v obrambnih nalogah zbran in je brez posebnih težav ustavljal napade Kopra. Za nameček so gostitelji v 63. minuti podvojili prednost, Ogrinec je podal s prostega strela z leve strani, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Milan Tučić, ki je z glavo zadel za 2:0. Isti igralec je streljal tudi v 69. minuti, ko je le za malo zgrešil cilj, ter v 80., ko je njegov strel iz bližine ustavil koprski vratar.

A ljubljanska ekipa je pred tem v 75. minuti znova ukanila blede goste, Nukić, še sedmič v sezoni v vlogi asistenta, je lepo zaposlil Miho Kancilijo, ki je prehitel Aleksandra Rajčevića in prišel sam pred Vargića ter ga tudi premagal za končnih 3:0.

Mura tri točke za Mariborom

Mura je na svoji tretji spomladanski tekmi le dočakala paket treh točk. Po kar trdem boju z zadnjeuvrščeno Gorico je vpisala deseto zmago in je trdno na tretjem mestu. Zmagala je s 3:1. Na drugi strani so Primorci doživeli prvi spomladanski poraz, skupno pa že 14. in ostajajo prikovani na dno lestvice.

Mura je odločno začela tekmo in povedla že v drugi minuti. Mihael Klepač je najprej poskusil s strelom z glavo, Darko Marjanović je žogo odbil, a le do Amadeja Maroše, ki jo je pospravil v mrežo. V šesti minuti je spet povsem osamljen do strela z glavo prišel Klepač, a je bil njegov poskus preslaboten.

Primorci so izenačili v 13. minuti. Žoga se je odbijala v kazenskem prostoru domačih, kjer Murini branilci niso bili dovolj odločni pri izbijanju, tako da je do nje prišel Matic Paljk in zadel iz bližine. Nov nevarnejši poskus je bil tisti Kaija Cipota v 30. minuti, ko je za malo zgrešil cilj, podobno kot Klepač v 32.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebej razburljive predstave, v 57. minuti je sicer z glavo poskusil Nejc Mevlja, a brez uspeha, neuspešen pa je bil tudi Maroša na drugi strani v 59. minuti.

V 63. minuti pa so Sobočani spet povedli, Žan Karničnik je malce z leve sprožil, žoga pa je nato zadela Matijo Široka, spremenila smer in presenetila Marjanovića. Šest minut pozneje je bil znova nenatančen Maroša, v 85. minuti pa so po dolgem času spet nase opozorili tudi Novogoričani, a je bil premalo natančen tudi Til Mavretič.

Zato pa je bil precizen Luka Bobičanec v sodniškem dodatku, ko je zadel s prostega strela s približno 20 metrov malce z leve strani za končnih 3:1.

Prva liga, 22. kolo

Bravo : Koper  3:0 (1:0)
Maružin 33., Tučić 63., Kancilija 75.

Maribor : Celje  0:1 (0:1)
Dangubić 77.

Mura : Gorica  3:1 (1:1)
Maroša 2., Karničnik 63., Bobičanec 93.; Paljk 13.

Nedelja:
Domžale - Tabor Sežana
Aluminij Olimpija

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 21 12  5  4  29:15  41
 2. Maribor            22 11  7  4  42:28  40
 3. Mura               22 10  7  5  27:16  37
 4. Bravo              22  7  9  6  23:22  30
 5. Koper              22  8  6  8  30:30  30
 6. Domžale            21  7  8  6  31:27  29
 7. CB24 Tabor Sežana  21  7  5  9  24:27  26
 8. Celje              22  7  5 10  21:24  26
 9. Aluminij           21  4  7 10  17:33  19
10. Gorica             22  3  5 14  15:37  14
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.