Šport > Nogomet
155 ogledov

Zamenjava na vrhu lestvice

Đorđe Ivanović Profimedia
Olimpija je po zmagi skočila na vrh prvenstvene lestvice.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:0 (0:0). Čeprav je bilo veliko vprašanj pred nadaljevanjem sezone v slovenski prvoligaški konkurenci, kar zadeva precej spremenjeno ekipo Olimpije, je ta po zmagi v Kopru potrdila borbo za naslov še s slavjem proti Prekmurcem. Z 12. zmago sezone so se izbranci Gorana Stankovića povzpeli na vrh lestvice, kjer imajo točko prednosti pred večnim tekmecem Mariborom. Mura po petem porazu ostaja tretja.

V prvem polčasu so najprej zagrozili Sobočani, po protinapadu je poskusil Luka Bobičanec, a meril premalo natančno, tako kot v 12. minuti Đorđe Ivanović in v 14. Andres Vombergar na drugi strani. Olimpija je še nekajkrat poskrbela za malce razburjenja v Murinem kazenskem prostoru, a brez pravega zaključnega strela.

V drugem polčasu v uvodnih minutah priložnosti ni bilo, Ljubljančani so sicer zadeli v 62. minuti, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je iz ugodnega položaja s strelom z glavo zgrešil še Vombergar, še bolj nevarno je bilo v 75. minuti na drugi strani, ko je iz ugodnega položaja poskusil Nino Kouter, a meril v Žigo Freliha.

Minuto pozneje pa so Ljubljančani povedli, Ivanović je dobil žogo na levi strani prodrl v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom ugnal Matka Obradovića. Dosegel je svoj deveti gol v sezoni in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Dariu Kolobariću iz Domžal in Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra.

V 79. minuti so zeleno-beli podvojili prednost, potem ko je Ivanović podal z leve strani pred vrata, kjer je z glavo zadel Gal Kurež za svoj prvoligaški prvenec in tudi zmago.

Prvaki klonili na domači zelenici

Celjani, ki so v četrtek ostali brez tekme proti Aluminiju (to bodo igrali v sredo), so v svojem spomladanskem uvodu pod vodstvom novega trenerja Jirija Jarošika izgubili proti Domžalam z 0:2. Gosti so tako prišli do sedme zmage in petega mesta, Celjani ostajajo osmi.

Domžalčani so tekmo odlično odprli in povedli že v drugi minuti. Po dolgi podaji je Kolobarić streljal v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Tilna Klemenčiča, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo.

Tilen Klemenčič | Avtor: Profimedia Profimedia

V enajsti minuti je Jakob Novak žogo z glavo usmeril proti lastnim vratom, a je Rozman žogo odbil v kot, prvi resnejši strel Celja pa je sprožil Maj Rorič z roba kazenskega prostora, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela. Tik pred koncem polčasa so Domžale prišle do nove lepe priložnosti, sam pred Rozmanom je bil Tamar Svetlin, a se je celjski vratar izkazal, nato pa je še Filip Dangubić na drugi strani poskusil s "škarjicami", a prešibko za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa je najprej za malce bolj vroče dogajanje poskrbel Arnel Jakupović, a je bil Rozman na mestu, je pa slednji spet klonil v 64. minuti, ko ga je premagal kar soigralec Matic Vrbanec, ki je preusmeril žogo v lastno mrežo po podaji Zenija Husmanija z leve strani.

V 73. minuti je poskusil še Gregor Sikošek, toda Rozman je žogo odbil brez posebnih težav. Celjani so v teh trenutkih sicer poskušali priti do želenega zadetka, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega. Tudi Ester Sokler v 82. minuti ni premagal domžalskega čuvaja mreže s strelom z dobrih desetih metrov.

Remi v Sežani

Tabor Sežana in Aluminij sta se razšla z izidom 1:1. Gosti iz Kidričevega so bili sicer boljši tekmec, a po remiju ostajajo predzadnji, medtem ko je Tabor, ki je odigral že svojo tretjo spomladansko tekmo, ostal sedmi.

Kidričani so dobili prvi polčas z 1:0, potem ko je v 38. minuti zadel Gašper Pečnik, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Tilna Pečnika. Aluminij je bil tudi pred tem podjetnejši, med drugim sta iz ugodnih položajev zgrešila David Flakus Bosilj in Tilen Pečnik v 10. in 14. minuti, v 35. pa je bil premalo natančen tudi Gašper Pečnik. Domači so malce zagrozili zgolj v 31. minuti, a tudi takrat niso bili posebej nevarni za Luko Janžekoviča.

V drugem polčasu so prvi do priložnosti prišli Kidričani, ko je Roko Prša v kazenskem prostoru streljal, a žogo poslal točno v Koprivca. V 56. minuti je nevarneje meril Tilen Pečnik, Koprivec je žogo odbil, pred golom pa Dohyun Kimu ni uspelo žoge preusmeriti v prazno mrežo. Prav tako v 57. minuti iz bližine po kotu ni uspelo zadeti Flakusu Bosilju.

Čeprav so Kidričani pokazali več tudi v tem delu igre, pa so Kraševci izenačili v 62. minuti, ko je z 18 metrov natančno zadel Djalo Aldair. Na drugi strani je Haris Kadrić v 67. minuti prišel do neoviranega strela, a meril preveč po sredini. Isti igralec je poskusil tudi v 79. minuti, ko je prišel pred Koprivca, a je bil znova uspešnejši sežanski vratar. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Fahd Ndzengue, ko je že v sodniškem dodatku za malenkost zgrešil cilj.

Izidi, 21. krog:

Gorica - Koper                     2:1 (1:0)
Maribor - Bravo                    1:1 (0:1)
CB24 Tabor Sežana - Aluminij       1:1 (0:1)
Celje - Domžale                    0:2 (0:1)
Olimpija - Mura                    2:0 (0:0)

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 21 12  5  4  29:15  41
 2. Maribor            21 11  7  3  42:27  40
 3. Mura               21  9  7  5  24:15  34
 4. Koper              21  8  6  7  30:27  30
 5. Domžale            21  7  8  6  31:27  29
 6. Bravo              21  6  9  6  20:22  27
 7. CB24 Tabor Sežana  21  7  5  9  24:27  26
 8. Celje              20  6  5  9  20:23  23
 9. Aluminij           20  3  7 10  16:33  16
10. Gorica             21  3  5 13  14:34  14

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.