Šport > Nogomet
2186 ogledov

Športni direktor razkril prve informacije o novem trenerju Maribora

Marko Šuler Profimedia
Marko Šuler je razkril, kaj zahteva od naslednika Maura Camoranesija.

V Mariboru je zadnje dni zelo pestro. Najprej je zdaj že nekdanji športni direktor Oliver Bogatinov suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja, kmalu pa je prišlo do popolnega zasuka v tej drami, saj je vodstvo kluba Šulerja imenovalo za novega športnega direktorja, na cesti pa sta se v trenutku znašla Bogatinov ter trener prve ekipe, Mauro Camoranesi.

Vodenje ekipe je začasno prevzel Saša Gajser, ki je ekipo vodil na sredini tekmi proti Sežani, ko je Maribor slavil s kar 4:0, a po tekmi seveda ni bila glavna tema pogovorov dobra predstava Mariborčanov, temveč ugibanja o novem trenerju.

Pred novinarje je tako stopil novi športni direktor, ki je spregovoril o trenutno najbolj pereči temi. Šuler je potrdil, da zaenkrat ime novega trenerja še ni znano ter da bo odločitev padla šele po derbiju z Olimpijo, na katerem bo ekipo še zagotovo vodil Saša Gajser, ki naj bi bil tudi eden izmed najresnejših kandidatov.

"DNK Maribora je bil ves čas znan, pot pa je šla verjetno v napačno smer. Jaz sem na te stvari na nek način opozarjal, ljudje v klubu pa so se verjetno odločili, da so potrebne spremembe. Stvari za nazaj sam ne bi rad pogreval," je začel Šuler, ki ni želel debatirati o preteklosti, temveč se je rajši obrnil k prihodnosti.

Oliver Bogatinov Štajerska drama Šport Odstavljeni direktor razkril ozadje šokantnega mariborskega večera

"Trenerja nameravam izbrati po derbiju z Olimpijo. Verjamem, da bo po večnem derbiju novi trener že v Mariboru. Krog kandidatov je znan, nekateri so zasedeni, vsi pa so zelo primerni. Zagotovo je možnost samo ena: nekdo, ki pozna DNK Maribora. Tako smo izbirali v preteklosti in z mojega vidika se to ne sme spremeniti. Za moje pojme trenutno trener ne more biti nekdo, ki ne pozna Maribora in vsega, kar se je v klubu dogajalo, ter ne ve, kaj pomeni Maribor – tudi če ima za seboj zelo uspešno kariero in impresiven življenjepis. Vem, da se v tem primeru krog kandidatov oži, vendar jih je kar nekaj in kmalu bo znano, kakšna bo odločitev." 

Saša Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

Šuler je nato za konec še razkril, da se je med krog kandidatov prebil tudi Gajser, da pa bo klub v prihodnje skoraj zagotovo vodil Slovenec, ali nekdo s področja Balkana: "Absolutno je med kandidati. Bili bi neresen klub, če ne bi bil. Po tem, čemur smo bili priča v Sežani, bi bilo nekorektno, če ga ne bi uvrstili na seznam kandidatov. Potrdim pa lahko, da bo trener zagotovo s tega področja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.