Šport > Nogomet
107 ogledov

Maribor ohranil priključek z Olimpijo

maribor Profimedia
Tudi po tekmi 26. kroga Prve Lige TS imajo Ljubljančani dve točki prednosti pred Marioborčani.

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 0:3 (0:1). Olimpija je tudi sežansko preizkušnjo dobro prestala in ostaja neporažena v spomladanskem delu prvenstva, obenem pa tudi na vrhu prvenstvene lestvice. Tabor pa je po dveh točkovnih tekmah znova vpisal poraz, in sicer 12. v sezoni, tako da ostaja sedmi.

Domači trener Igor Božič je dvoboj z Olimpijo, ki jo vodi nekdanji stratega Sežancev Goran Stanković, pričakal s precej razredčeno ožjo obrambo, saj sta zaradi kazni manjkala Klemen Nemanič in Marko Ristič, poškodovan pa je Antonio Azinović. "Rezervna" obrambna zasedba Sežancev pa je klonila že v tretji minuti, ko je po kotu Timija Maxa Elšnika z desne strani z glavo zadel Vujadin Savić.

olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia
Kazalo je, da bodo imeli Kraševci v nadaljevanju še veliko težav v zadnji vrsti, ko je v šesti minuti skoznjo prodrl Đorđe Ivanović, ki pa je na koncu zgrešil cilj. Toda Tabor, pri katerem je manjkal tudi Kevin Doukoure Grobry, je potem vzpostavil ravnotežje, a v napadu tako kot Olimpija ni pokazal veliko, omeniti velja le nenatančen poskus Antoina Makoumbouja v 24. minuti. Zadnjo priložnost v prvem delu je zapravil Michael Pavlović, ki je slabo zadel žogo z glavo pred vrati tekmeca.

Olimpija, ki je igrala brez kaznovanega srednjega branilca Antonia Delamee Mlinarja, je na začetku drugega polčasa ekipo osvežila s trojico nogometašev in že v 48. minuti podvojila prednost. Ivanović se je po protinapadu v kazenskem prostoru otresel svojega čuvaja in nato žogo poslal še mimo Jana Koprivca za svoj deseti zadetek sezone in vrh lestvice strelcev, kjer je skupaj s Koprovim Nardinom Mulahusejnovićem.

Že v 50. minuti pa je svoj deveti gol dosegel še Andres Vombergar, ko je pred vrati izkoristil Ivanovićevo podajo z desne strani in tako že precej pred koncem potrdil zmagovalca. Do konca so imeli oboji še nekaj polpriložnosti, a je Olimpija brez posebnih težav zadržala visoko prednost.

Tabor bo v 27. krogu v ponedeljek gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo tekmo z Bravom igrala šele 7. aprila.

Celje - Gorica 0:1 (0:1)

Tekma med Celjem in Gorico je bila jubilejna v več pogledih. Ekipi sta se v prvi ligi pomerili stotič, Novogoričani pa so odigrali svoj tisoči prvoligaški obračun, potem ko so prvo tekmo v slovenski elitni ligi igrali 18. avgusta 1991.

Čeprav je za obema ekipama klavrna sezona, pa je zmaga vendarle zelo dobrodošla za Gorico, ki se hoče z zadnjega mesta približati tekmecem, zdaj za predzadnjim Aluminijem zaostaja pet točk. Celjani pa se kar ne izvlečejo iz slabega niza, saj je bil to že šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, tako da državni prvaki ostajajo osmi.

Novogoričani so zasluženo dobili prvi polčas, Celjani, ki so pogrešali Žana Benedičiča, pa so lahko kar zadovoljni šli na odmor, glede na to, da so ob klavrni igri prejeli le en zadetek. Tega je v 22. minuti dosegel Matija Kavčič, ki je po dolgi podaji Nejca Mevlje pobegnil domači obrambi in na koncu matiral še Metoda Jurharja.

Pav po zaslugi slednjega pa je ostalo le pri 1:0, med drugim je v 24. minuti izvrstno posredoval po strelih Roka Grudine in Mevlje, v 35. pa je dobil še dvoboj ena na ena z Laminom Colleyjem. Novogoriški napadalec je imel v 25. minuti še eno izjemno priložnost, a je povsem neoviran zgrešil s strelom z glavo.

Colley je bil nespreten tudi v 52. minuti, ko se je vnovič znašel v ugodnem položaju, v 63. minuti pa je še Johan Nkama preslabo končal obetavno akcijo. Celjani so imeli sicer terensko pobudo, a so bili popolnoma brez idej.

V 75. je Filip Dangubić vendarle prišel do strela, a tega slabo izvedel, tako da je žoga zletela precej čez gol. Tik pred koncem je bil Ester Sokler za malenkost prepozno pri žogi, na katero je precej odločno startal Darko Marjanović in preprečil lob.

Celje bo v 27. krogu v nedeljo gostovalo v Kopru, Gorica pa bo v ponedeljek gostila sežanski Tabor.

Maribor - Koper 4:2 (1:1)

Čeprav so Mariborčani nastopili brez Rudija Požega Vancaša, Špira Peričića in nekaterih drugih nogometašev, ki so že dlje časa odsotni, so svojo nalogo opravili po pričakovanjih. V drugem polčasu so prišli do preobrata in 13. zmage, s katero za dve točki zaostajajo za vodilno Olimpijo. Koper, ki je jeseni v Ljudskem vrtu osvojil točko, je tokrat - brez kaznovanih Mihaila Caimacova in Marka Pejića - pokazal malce premalo in je peti s 14 točkami za Olimpijo ter štirimi za četrtouvrščenimi Domžalami.

Koprčani so tekmo v Ljudskem vrtu bolje odprli in prišli v 14. minuti do enajstmetrovke, ko je v "sendviču" Luke Uskokovića in Jana Mlakarja pred vrati padel Nardin Mulahusejnović. Ta je sam prevzel odgovornost za strel z bele pike in tudi zanesljivo zadel za svoj enajsti gol sezone in nov prevzem vodstva na lestvici strelcev.

V 18. minuti pa so tudi domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je Nikola Krajinović odrinil Aleksa Pihlerja, a se takrat sodniki niso oglasili. Je pa izkušeni Marcos Tavares z volejem iz bližine izenačil v 35. minuti in tako dosegel svoj 156. prvoligaški gol.

V drugem polčasu je v 48. minuti z glavo poskusil Pihler, a je bil Ivan Vargić pripravljen, na drugi strani je v 58. minuti nenatančno meril Darko Mišić. V 61. minuti pa so pritisk unovčili domači nogometaši, po kotu je Tavares žogo z glavo vrnil pred gol, kjer je bil Pihler, ki je z glavo zadel za 2:1.

Malce pozneje je iz obrata poskusil Jan Repas, čigar strel pa je Vargić obranil in žogo odbil v kot, takoj zatem pa je po kotu žoga pred golom v hrbet zadela Žana Žužka in končala v mreži za vodstvo Maribora s 3:1.

V 69. minuti se je moral izkazati Vargić po poskusu Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora, v 72. minuti pa so se Koprčani vrnili v igro, ko je po Krajinovićevi podaji z leve strani pred golom žogo v mrežo preusmeril Claudio Spinelli.

Toda primorske upe je hitro pokopal Jan Mlakar, ki je le dve minuti pozneje z roba kazenskega prostora z natančnim strelom malce z leve v daljši kot ugnal Vargića za 4:2 za svoj osmi gol sezone.

V 80. minuti je Spinelli s strelom z glavo po prostem strelu le za malo zgrešil cilj, malce pred koncem tekme pa je pri Mariboru prve minute v prvoligaški konkurenci dobil 17-letni Gal Gorenak.

Maribor bo v 27. krogu v nedeljo gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Celje.

- četrtek, 11. marec:
CB24 Tabor Sežana - Olimpija          0:3 (0:1)
Celje - Gorica                        0:1 (0:1)
Maribor - Koper                       4:2 (1:1)

- lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 26 14  8  4  34:16  50
 2. Maribor            26 13  9  4  52:32  48
 3. Mura               26 12  8  6  31:18  44
 4. Domžale            26 10 10  6  37:29  40
 5. Koper              26 10  6 10  34:36  36
 6. Bravo              26  8 10  8  26:26  34
 7. CB24 Tabor Sežana  26  8  6 12  28:36  30
 8. Celje              26  7  5 14  23:32  26
 9. Aluminij           26  5  9 12  18:36  24
10. Gorica             26  4  7 15  17:39  19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.