Šport > Nogomet
705 ogledov

Italijanski klub odpustil trenerja, medtem ko se je v bolnici boril za življenje

Pino Rigoli Reševalni pas/Twitter
Iz Italije prihaja pretresljiva novica.

Italijanski nogometni četrtoligaš FC Messina je v sredo odpustil svojega trenerja, medtem ko se je ta na respiratorju v bolnišnici boril za življenje s koronavirusom.

Klub se je zaradi svoje poteze znašel na pravem sramotilnem stebru, saj so se po socialnih omrežjih vsule številne kritike na račun nehumane poteze italijanske ekipe, saj so na svetu tudi pomembnejše stvari od nogometnih rezultatov.

(Zdaj že bivši) trener Pino Rigoli se namreč še vedno nahaja v bolnišnici, kjer se bojuje s koronavirusom, medtem pa njegov klub bije bitko za sam vrh lige, kjer za vodilno ekipo zaostaja 5 točk, a je odigral tudi dve tekmi manj.

A kljub ambicijam kluba ter želji po prvem mestu v svoji skupini četrte lige, bi moralo biti zdravje in življenje njihovega trenerja, ki je že nekaj tednov v bolnišnici, na prvem mestu.

FC Messina | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Odločitev o prekinitvi pogodbe je bila sprejeta potem, ko je Messina ob odsotnosti svojega prvega trenerja izgubila proti Acirealeju z 2:1, njihov nasprotnik pa jih je na lestvici prehitel s točko prednosti, a tudi odigrano tekmo več.

Rigoli pa je v tem času preživljal resnično hude trenutke, ko je bil priklopljen na respirator, z vnetjem obeh pljučnih kril pa se je celo boril za življenje. Stanje naj bi se v zadnjih dneh sicer stabiliziralo, a je še vedno resno.

V tem času je klub vodil njegov pomočnik Leo Criaco, ki je prav tako prejel odpoved, kljub temu da je ekipo prerešetano s koronavirusom vodil do dveh zmag, enega neodločenega izida ter enega poraza, ki se je izkazal za usodnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice