Tragedija v družini Scottieja Pippna: "Počivaj v miru, sin moj"

Foto: Epa
Foto: Epa
Scottie Pippen, znan tudi kot desna roka največjega vseh časov Michaela Jordana, je sporočil žalostno novico.
Oglej si celoten članek

Legendarni Scottie Pippen, eden izmed najboljših košarkarjev vseh časov, je sporočil tragično vest o smrti 33-letnega prvorojenca Antrona Pippna, ki se mu je rodil v zvezi s Karen McCollum, s katero sta bila poročena od leta 1988 do 1990.

Nekdanji NBA zvezdnik, ki je skupaj z Michaelom Jordanom najzaslužnejši za šest naslovov prvaka (6-0!) dinastije Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja, je novico sporočil na twitterju.

"S težkim srcem sporočam, da sem se včeraj poslovil od mojega prvorojenca Antrona. Oba sva oboževala košarko, o kateri sva se neprestano pogovarjala. Antron je trpel za kronično astmo. Če ne bi bil bolan, sem prepričan, da bi lahko igral v NBA. Nikoli ni dopustil, da bi ga bolezen dotolkla, temveč je ostal pozitiven in še naprej trdo delal. Ponosen sem na to, kakšen človek je postal. Prosim vas, da se v vaših molitvah spominte na njegovo mamo Karen, prijatelje in celotno družino. Mnogo prezgodaj nas je zapustila prijazna in čudovita duša. Rad te imam, sin moj, počivaj v miru, dokler se spet ne srečava," je zapisal skrušeni 55-letnik.

Pippen ima še štiri otroke, ki so mu rodili v zakonu z Larso Younan (1997-2018).

Foto: Profimedia Scottie Pippen Scottie Pippen je v ligi NBA igral od leta 1987 do 2004. V tem času je branil barve Chicago Bulls, Houston Rockets in Portland Trail Blazers. Skupaj z Michaelom Jordanom je bil član zlate ere v zgodovini čikaške franšize, s katero je ostal neporažen v šestih NBA finalih.

55-letnik je sedemkratni udeleženec All-Star tekme, All-Star MVP, trikratni član prve peterke (dvakrat druge in še dvakrat tretje) in eden najboljših obrambnih košarkarjev vseh časov s kar osmimi imenovanji v prvo obrambno peterko lige. Leta 1996 je bil imenovan na seznam 50 najboljših košarkarjev v NBA zgodovini.

Da je več kot le pomočnik največjega vseh časov, je dokazal po prvi Jordanovi upokojitvi, ko je med biki vodil po doseženih točkah, skokih, podajah, blokadah in ukradenih žogah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.