Tragedija v Pireju

Foto: Žurnal24 Našim tokrat ni šlo.
Pirejski velikan se je z obrestmi maščeval za poraz v Tivoliju v drugem kolu. Zmaji so v prvem polčasu in v začetku tretje četrtine še držali priključek, nato pa povsem popustili.
Oglej si celoten članek
 

Evroliga, skupina A, 9. kolo

Prokom T : Žalgiris 80:85
Siena : CSKA M. 66:69
Četrtek
Virtus B. : Tau Ceramica

Prvih dvajset minut so slovenski prvaki v na pol prazani dvorani, ki sicer sprejme več kot 12.000 gledalcev, odigrali dokaj solidno, a vseeno na odmor prišli z desetimi točkami minusa. Razpoložen je bil Jasmin Hukić (13 točk v prvem delu), pri domačih pa je točko manj dosegel Litovec Arvidas Macijauskas. Trenerju Bečiroviću, dobil je tudi tehnično napako, je živce kravžljal neusklajen kriterij sodniške trojke, ki je po pričakovanju piskala v korist rdeče-belih.

Memi: Ne razumem!

Košarkarji Olimpije so v Pireju doživeli katastrofo. © Sportnet

 
Začetek nadaljevanja se je presenetljivo pričel po željah Olimpijinih navijačev. Zmaji so se po trojki Gorana Dragića v 25. minuti približali le na štiri točke zaostanka (57:61), nato pa je igra slovenskih podprvakov razpadla. Skoraj štiri minute niso dosegli točke, kar so domači izkoristili in z izdatno pomočjo Arvidasa „Macasa“ Macijauskasa, Kostasa Vasiliadisa in Marca Jacksona naredili delni izid 12:0. Tekma je bila končana. Odtlej je bila na igrišču le še ena ekipa. V zadnji četrtini sta se razigrala še Georgios Printezis, prvi strelec tekme, in Jake Tsakalidis, ki je vseh 10 točk dosegel v drugem polčasu.

 
 

Vsi nehajo igrati. Igralci se ne borijo za barve svojega kluba. Nekaj bo potrebno zamenjati.

Memi Bečirović

 
Predvsem pod košem so bili zmaji nemočni. "Ne razumem svoje ekipe. Res je ne. Ne znam si več razlagati takega padca. Vsi nehajo igrati, nobene borbenosti ni, nobenega odnosa. To je problem. Nekaj bo potrebno zamenjati. Ker se igralci ne borijo za barve svojega kluba," je po tekmi razočaran dejal Memi Bečirović. In kaj je na to dejal direktor Janez Rajgelj? "Nimam komentarja. Lahko rečem samo, da je tekma posledica, ne vzrok." Takoj po novem letu čaka Olimpijo težko gostovanje pri CSKA. Realen scenarij za pot v drugi del je le eden. Doma premagati Žalgiris in Virtus, v zadnjem kolu pa v gosteh ugnati Prokom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.